Τρίτη 29 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα οικονομικά

Γρηγοριάδης Κώστας

Ε, ΔΕΝ ΠΕΣΑΜΕ κι από τα σύννεφα (σε αντίθεση με διάφορους δημοσιολογούντες των τηλεοπτικών «παραθύρων») επειδή «διέρρευσαν» οι συνήθεις πληροφορίες για φορολογική επιδρομή!

Οταν πριν μερικούς μήνες η κυβέρνηση ανακοίνωσε δραστική μείωση της φορολογίας για τις «επενδύσεις» και για την «επιχειρηματικότητα» ήταν κάτι παραπάνω από σαφές ότι κάπως έπρεπε να αναπληρώσει το κενό.

Πόσο μάλλον, όταν πρέπει να κλείσουν και οι «μαύρες τρύπες», που είχαν δημιουργηθεί επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, από τα «δώρα» που κι αυτές μοίραζαν στους κεφαλαιοκράτες και τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά προσπαθούσαν να τα κρύψουν με τη «δημιουργική λογιστική».

Και, βέβαια, οι συνήθεις ύποπτοι καλούνται πάλι να καταβάλουν ...τον φορολογικό οβολό τους, ενώ ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος χρησιμοποίησε την «κλασική» φρασεολογία, μιλώντας για «θυσίες».

Αυτά, την ώρα που οι μισθωτοί, μεροκαματιάρηδες και συνταξιούχοι συνθλίβονται στις Συμπληγάδες των γελοίων... αυξήσεων και της ακρίβειας, ενώ οι μικρομεσαίοι «ξεζουμίστηκαν» δεόντως, πριν από λίγους μήνες, με τις γνωστές ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής που επιστράτευσε το υπουργείο Οικονομίας.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΝΤΩΣ παρουσιάζει η ...λαύρη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ούτε κουβέντα δε λέει για τα νέα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Μόνο για ...«έλλειψη σχεδίου» από την πλευρά της κυβέρνησης μιλάει.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Το μόνο όμως που δε λείπει είναι το «σχέδιο». Αντιθέτως υλοποιείται το πάγιο σχέδιο για να γίνονται οι πλούσιοι ακόμη πλουσιότεροι και οι φτωχοί ακόμη περισσότεροι και φτωχότεροι. Αλλά τι άλλο θα μπορούσε κανείς να περιμένει από το ΠΑΣΟΚ.

Αλλωστε ο μέσος Ελληνας δεν έχει καν προλάβει να ξεχάσει τα δικά τους μέτρα τα οποία δεν ατόνησαν ούτε και στην προεκλογική περίοδο.

ΚΙ ΕΝΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ συμβαίνουν, είναι κάτι παραπάνω από υποχρεωτικό να ...χαθεί όλη η ειδησεογραφία στους δαιδαλώδεις διαδρόμους που δημιούργησε η συνέντευξη του Βαβύλη.

Ως συνήθως ...άπλετη η «ενημέρωση», ενώ ταυτόχρονα ουδείς μπορεί να βγάλει άκρη από την όλη υπόθεση. Η ουσία του πράγματος παραμένει στο σκοτάδι μια και μόνο οι ...αστυνομικές πλευρές της υπόθεσης συμφέρει να ακούγονται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ