Κυριακή 27 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
Φέρνουν ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ μαζικά στην Ελλάδα

Μόνο μέσα στο 2004, με τη «βούλα» της ΕΕ και την έγκριση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έξι εταιρίες που εδρεύουν στην Ελλάδα έφεραν τουλάχιστον 500.000 τόνους μεταλλαγμένων προϊόντων...

Μεταλλαγμένα προϊόντα εισάγονται μαζικά από το 2004 στην Ελλάδα, αφού οι νέοι κανόνες της ΕΕ διευκολύνουν τη γρήγορη εξάπλωσή τους και, μάλιστα, εν αγνοία των καταναλωτών. Πρόκειται για μια επικίνδυνη για τη διατροφική αλυσίδα πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα κερδοσκοπικά συμφέροντα των πολυεθνικών και των βιομηχανιών τροφίμων, ντόπιων και ξένων, ενώ τεράστιες είναι οι ευθύνες της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ρ», μέσα στο 2004 έξι εταιρίες εισήγαγαν, με το ...«νόμο» της ΕΕ, τουλάχιστον 500.000 τόνους μεταλλαγμένων προϊόντων. Πρόκειται κύρια για σόγια - σογιάλευρο και καλαμπόκι. Τα στοιχεία αφορούν σε εισαγωγές από τρίτες χώρες, αφού από τις χώρες της ΕΕ δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία! Ετσι, 200.000 τόνοι περίπου μεταλλαγμένων πήγαν για ανθρώπινη κατανάλωση και άλλοι 300.000 τόνοι για ζωοτροφές.

Το θέμα αποκαλύφτηκε μετά την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που έγινε από το ΚΚΕ, στη Βουλή, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι απαντήσεις, εκτός των άλλων, δείχνουν ότι δεν τηρούνται ούτε οι ελάχιστοι όροι ελέγχων και ενημέρωσης των καταναλωτών, που για ...«τα μάτια» των καταναλωτών έθεσε η ΕΕ.


ΣΕΛ.  16  -  17

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ