Παρασκευή 25 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέες αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις

Από την πρόσφατη κινητοποίηση της ΕΕΔΥΕ στα Προπύλαια
Από την πρόσφατη κινητοποίηση της ΕΕΔΥΕ στα Προπύλαια
Συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες οι αντιπολεμικές - αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις, που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης, με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων από την ιμπεριαλιστική εισβολή και κατοχή στο Ιράκ και 6 χρόνων από την επίθεση στη Γιουγκοσλαβία.

Πολύμορφες εκδηλώσεις, υπό το σύνθημα «Εμπρός με τους αγωνιζόμενους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ», προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ, 60 χρόνια από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, 60 χρόνια από τη ρίψη της ατομικής βόμβας σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι και 50 χρόνια από την ίδρυση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ).

Η ΕΕΔΥΕ και οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης για το επόμενο διάστημα προγραμματίζουν:

Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη

«Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη και Εθνική Ανεξαρτησία», είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 28 Μάρτη στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Εισηγητές θα είναι οι: Ηλίας Θερμός, Καθηγητής του Πανεπιστημίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Νίκος Καρατουλιώτης, Υποστράτηγος Ε.Α., μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ), Αντώνης Κακαράς, Αρχιπλοίαρχος Ε.Α., Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας, μέλος της ΚΕΘΑ.

Χαλκίδα

Η Επιτροπή Ειρήνης Χαλκίδας και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, διοργανώνουν την Τρίτη 29 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ. στην Πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα, αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία με κατάληξη στο «Στρογγυλό» της παραλίας, όπου θα λειτουργεί έκθεση αντιπολεμικής φωτογραφίας. Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα από το τουρκικό συγκρότημα «Σεβτζάν».

Ιωάννινα

Η Επιτροπή Ειρήνης και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη Νομού Ιωαννίνων, με αφορμή τα 50 χρόνια ζωής και δράσης της ΕΕΔΥΕ, διοργανώνουν κινητοποίηση την Τρίτη 29 Μάρτη στις 7 μ.μ. στην Ακαδημία (Δωδώνης)

Τριήμερο στην Αθήνα το Μάη

-- Εκδήλωση, 13-14 Μάη, για τα 60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των λαών (9/5/1945) που περιλαμβάνει: Διεθνή συνάντηση αποστράτων. Διεθνής συνάντηση κινημάτων ειρήνης από Βαλκάνια και Ευρώπη.

-- Κυριακή 15 Μάη, Μαραθώνια πορεία Ειρήνης από τον Τύμβο του Μαραθώνα στην πλατεία Συντάγματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ