Παρασκευή 19 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Εξαναγκάστηκε σε παραίτηση

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού υπέβαλε χτες μετά από απαίτηση του υπουργού Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκη, ο Στ. Αργυρόπουλος, ενώ μέχρι χτες βράδυ δεν ήταν γνωστό εάν και πόσα μέλη από τα δεκαοκτώ της επιτροπής υπέκυψαν στις πιέσεις του υπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν. Χριστοδουλάκης ζήτησε από την προηγούμενη Τρίτη την παραίτηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού - που ο νόμος τη θεωρεί «ανεξάρτητη» αρχή - με μια επιστολή προς τον πρόεδρό της τον Στ. Αργυρόπουλο, με την οποία τον ευχαριστούσε για τη συνεργασία και του ζητούσε να διαβιβάσει τις ευχαριστίες του και στα μέλη της Επιτροπής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρχικά ο Στ. Αργυρόπουλος αρνήθηκε να υποβάλλει παραίτηση επικαλούμενος την ανεξαρτησία της Επιτροπής Ανταγωνισμού ως αρχής, που προβλέπεται από τον ιδρυτικό της νόμο. Τελικά, χτες ο ίδιος «υπέβαλε» ή εξαναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του, ενώ δεν είχε γίνει γνωστό τις έκαναν τα υπόλοιπα μέλη.

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο της Επιτροπής η θητεία των μελών της - εννέα τακτικών και εννέα αναπληρωματικών- είναι πενταετής, και κανονικά θα έληγε το Μάη του 2001, ενώ προβλέπεται ότι τα μέλη της δεν μπορούν να απολυθούν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ