Παρασκευή 19 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δηλώσεις ΦΠΑ μέσω διαδικτύου

Μόνο όσοι φορολογούμενοι δε θα είναι οφειλέτες ΦΠΑ στις Εφορίες θα μπορούν να υποβάλουν τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, στην οποία προβλέπεται ότι η ηλεκτρονική υποβολή των καταστάσεων ΦΠΑ αφορά τις περιπτώσεις που η δήλωση είναι «μηδενική ή πιστωτική».

Το μέτρο, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, θα ισχύσει από τις 22 του Μάη και αφορά τις μισές περίπου περιπτώσεις φορολογουμένων που υποβάλουν καταστάσεις ΦΠΑ. Οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν δηλώσεις ΦΠΑ με ηλεκτρονική διαδικασία, όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, θα πρέπει να ανήκουν σε ΔΟΥ που είναι ενταγμένη στο σύστημα ΤΑΧΙS, ενώ η σχετική διαδικασία θα ενεργοποιείται αφού ο φορολογούμενος παραλάβει - μετά από σχετική αίτηση - όνομα και κωδικό χρήστη.

Αρμόδια υπηρεσία για το θέμα είναι η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και η Γενική Διεύθυνση Φορολογίας του υπουργείου Οικονομικών, ενώ σημειώνεται πως η διεύθυνση της υπηρεσίας TAXISNET στο διαδίκτυο είναι www.taxisnet.gr.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ