Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό

Μέχρι την τελευταία στιγμή συνεχίζονται οι προετοιμασίες των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλία για την επιτυχία της αυριανής απεργίας και των συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν το πρωί στη Λάρισα, στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία, στο Βόλο, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, στην Καρδίτσα στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και στα Τρίκαλα, επίσης, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Τα μηνύματα που έρχονται από τις καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες είναι αισιόδοξα και ελπιδοφόρα. Στο νομό Λάρισας, όπου η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου (ΕΚΛ) ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ παίρνοντας εδώ και πολύ καιρό απόφαση συμμετοχής στην απεργία, η αισιοδοξία «πηγάζει» και από τη μεγάλη ανταπόκριση των πρωτοβάθμιων σωματείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νομό πήραν απόφαση συμμετοχής στην απεργία 40 πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης του ΕΚΛ μέσα από τις συνεδριάσεις των διοικήσεων και τις γενικές συνελεύσεις των ίδιων των εργαζομένων που πήραν την υπόθεση των προετοιμασιών στα χέρια τους.

Στο νομό Μαγνησίας, όπου πολλά σωματεία πήραν απόφαση συμμετοχής στην απεργία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν αφήνουν ούτε λεπτό να πάει χαμένο. Χτες το απόγευμα συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν εξόρμηση στους εμπορικούς δρόμους του Βόλου, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία.

Ανάλογες προετοιμασίες γίνονται και στο νομό Τρικάλων, όπου όλο αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται περιοδείες σε όλους τους χώρους δουλιάς, καθώς και συσκέψεις για την Υγεία και την Παιδεία, ζητήματα που «καίνε» την εργατική οικογένεια. Και στο νομό Καρδίτσας, όπου απόφαση συμμετοχής στην απεργία πήρε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, αλλά και οι διοικήσεις σωματείων, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ οργώνουν τους χώρους δουλιάς, για να μη λείψει κανένας εργαζόμενος από το ραντεβού του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Πελοπόννησος - Κεφαλονιά - Ζάκυνθος

Απεργιακός άνεμος φυσά και σε ολόκληρο το Μοριά, στην Κεφαλονιά και στη Ζάκυνθο, ενδεικτικός των διαθέσεων των εργαζομένων για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Οπου οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές των Εργατικών Κέντρων αρνούνται να «συμμορφωθούν» με το απεργιακό κλίμα των ημερών, οι εργαζόμενοι, μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων ή των Ομοσπονδιών τους, υψώνουν τη σημαία της απεργίας.

Ολες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην περιοχή αξιοποιούν κάθε λεπτό που απομένει και οργώνουν τους εναπομείναντες χώρους δουλιάς. Μέσα από τις περιοδείες, τις εξορμήσεις και την πρόσωπο με πρόσωπο επαφή με τους εργαζόμενους, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επιβεβαιώνουν την πλατιά απήχηση του διεκδικητικού πλαισίου του ΠΑΜΕ, αλλά και την εργατική «μαγιά» που έχει δημιουργηθεί - ενόψει της απεργίας - στους χώρους δουλιάς μπροστά στους αγώνες που έρχονται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ