Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ
Αποσύνδεση... με Κάιρο

Την απαγόρευση μέχρι νεοτέρας στις εισαγωγές πατάτας από την Αίγυπτο ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ε. Μπασιάκος.

Ο Ε. Μπασιάκος δήλωσε πως από τους σχετικούς ελέγχους εντοπίστηκαν δείγματα ενός παθογόνου βακτηρίου, γεγονός το οποίο θέτει σε καραντίνα την αιγυπτιακή πατάτα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι έτσι επιχειρείται να διαφυλαχτεί η υγεία των καταναλωτών. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τέτοια επιλεκτικά ή αποσπασματικά μέτρα, για να δημιουργήσει μια απατηλή αίσθηση προστασίας των Ελλήνων παραγωγών και καταναλωτών. Βέβαια, και ενώ φαινομενικά με τη σχετική απόφαση μπορεί να ενισχύεται η διάθεση ελληνικής πατάτας, στην πράξη η ντόπια παραγωγή εξακολουθεί να δίνεται σε εξευτελιστικές τιμές από τους αγρότες και να ακριβοπληρώνεται από τους καταναλωτές.

Το ίδιο ισχύει και για την εισαγόμενη πατάτα. Γιατί μπορεί να επιβλήθηκε τώρα καραντίνα στην αιγυπτιακή πατάτα και για μερικούς μήνες θα εμποδιστεί η εισαγωγή κάποιων ποσοτήτων, αλλά οι εισαγωγείς θα συνεχίσουν να κερδοσκοπούν και δημιουργούν προβλήματα εισάγοντας πατάτες από άλλες τρίτες χώρες ή από χώρες της ΕΕ...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ