Σάββατο 12 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ

ΕΝΟΨΕΙ ΚΟΣΣΟΒΟΥ: «Η ελληνική κυβέρνηση εκδηλώνει με όλους τους τρόπους την επιθυμία της να κλείσει η εκκρεμότητα της τελικής ονομασίας των Σκοπίων "το ταχύτερο δυνατόν". Η ελληνική πλευρά εμφανίζεται ειλικρινώς σπεύδουσα να λήξει η εκκρεμότητα καθώς γνωρίζει ότι: Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη δώσει σαφείς ενδείξεις ότι δεν επιθυμεί παράταση αυτής της εκκρεμότητας στα Βαλκάνια, καθώς ανοίγει το θέμα του Κοσσόβου για το τελικό καθεστώς του» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΜΕΤΟΧΟΣ ΠΑΝΤΑ: «Είναι προφανές ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας εισέρχεται πλέον και τυπικά στον "αστερισμό της Ουάσιγκτον" (...) πρόθυμο όσο και πειθήνιο όργανο, λοιπόν, των αμερικανικών σχεδιασμών η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή» (το κύριο άρθρο στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΚΑΘΑΡΙΣΕ: «Πιστεύεται ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα παραδοθεί (...) πλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρύβεται καθώς οι διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος του είναι όλες σε βαθμό πλημμελήματος και στην ουσία δεν κινδυνεύει να φυλακιστεί. Αλλωστε, σε ό,τι αφορά στην κατηγορία για αντιποίηση επαγγέλματος, οι πληροφορίες της Αστυνομίας είναι ότι ο Βαβύλης πήρε προφορική ευλογία ιεροσύνης σε μοναστήρι του Αγίου Ορους που επιβεβαιώνεται σε καταθέσεις, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι "καθάρισε" με τις κατηγορίες για ναρκωτικά» (το ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΚΑΙ ΤΟ 1987; «Τα έγγραφα αυτά στα οποία γίνονταν αναφορά στη δράση του Βαβύλη και στις σχέσεις του με ξένες μυστικές υπηρεσίες έκαναν φτερά στις 13 Μαρτίου του 2000 (...) όταν στην ΕΥΠ υπηρετούσε αξιωματικός ο οποίος φέρεται ότι είχε στρατολογήσει το 1992 τον Βαβύλη στις φυλακές της Λάρισας» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org