Σάββατο 12 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
Ολοι στη μάχη για την επιτυχία της

Ξέροντας καλά ότι το στοίχημα της απεργίας στις 17 Μάρτη μπορεί και πρέπει να κερδηθεί, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ βάζουν τα δυνατά τους τις μέρες που απομένουν, ώστε το απεργιακό κάλεσμα να φτάσει παντού. Ο τόπος και ο χρόνος των απεργιακών συγκεντρώσεων είχε - μέχρι και χτες - οριστικοποιηθεί σε 54 πόλεις όλης της χώρας, με τους απεργούς της Αθήνας να δίνουν ραντεβού στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κάνιγγος, της Θεσσαλονίκης την ίδια ώρα στο Αγ. Βενιζέλου και του Πειραιά στις 10 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό.

Το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ κερδίζει νέες συνειδήσεις εργαζομένων που βλέπουν τη θηλιά της αντιλαϊκής πολιτικής να σφίγγει επικίνδυνα στο λαιμό τους. Σε όλους αυτούς, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ απευθύνουν κάλεσμα με τον απεργιακό τους αγώνα να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία ότι «δεν πάει άλλο» και να μαζικοποιήσουν με την καθολική συμμετοχή τους τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε γωνιά της χώρας.

Οι προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα έχουν οριστεί για τις 11.30 το πρωί στην Πλατεία Βάθης για τους εργαζόμενους της Α΄ Αθήνας, τα κλαδικά συνδικάτα και τη νεολαία και στην Πλατεία Ομονοίας για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ και όλους τους εργαζόμενους της Β΄ Αθήνας.

Την Τρίτη, στο Λεκανοπέδιο οι εξορμήσεις συνεχίζονται στο υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας), στα σχολεία της Κυψέλης, στο Εθνικό Τυπογραφείο, στη Στατιστική Υπηρεσία, στον ΕΟΤ, στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, στο Δήμο Μάνδρας, στο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Αθηναίων, στα εργοστάσια μετάλλου της Ελευσίνας, στις υπηρεσίες του ΟΤΕ, στη «Βόνταφον», στην ΕΥΔΑΠ Γλυφάδας και Καλλιθέας, στις τράπεζες της Εθνικής, της Αγροτικής και της Πειραιώς στην Αθήνα, στους εργαζόμενους στο Πολυτεχνείο (Ζωγράφου) και τους εργάτες του Δ. Χαλανδρίου.

  • Για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας, αλλά και μπροστά στους αγώνες που έρχονται, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Γηροκομείων Οίκων Ευγηρίας και Συναφών Χώρων απευθύνει κάλεσμα στους νέους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στη σύσκεψη για τη συγκρότηση Επιτροπής Νέων. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία του Σωματείου (Γ΄ Σεπτεμβρίου και Μάρνης, 3ος όροφος).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ