Κυριακή 13 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
17 ΜΑΡΤΗ ΠΑΝΕΡΓ. ΑΠΕΡΓΙΑ (2005)
Στην απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Στις 17 Μάρτη με το ΠΑΜΕ, στην απεργία.

Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη, σωματεία, συνδικάτα, συνδικαλιστές, αγωνιστές εργάτες παλεύουν για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Μάρτη. Στην τελική ευθεία, τέσσερις μόλις μέρες πριν την απεργιακή κινητοποίηση, οι ταξικές δυνάμεις οργώνουν τους χώρους δουλιάς, μέχρι το τελευταίο εργοστάσιο, τον τελευταίο άνθρωπο, μοιράζουν ακόμα και την τελευταία προκήρυξη.

Με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία δουλεύουμε για να πυκνώσουν ακόμα πιο πολύ οι γραμμές του ταξικού πόλου, να δυναμώσει η συσπείρωση γύρω από το ΠΑΜΕ και το αγωνιστικό του πλαίσιο. Και αυτό να εκφραστεί και στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 54 πόλεις της Ελλάδας, με πρώτη, την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στην πλατεία Κάνιγγος.

Στις 17 Μάρτη με το ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και δημόσιοι υπάλληλοι, άντρες και γυναίκες, νέοι και συνταξιούχοι δίνουν απάντηση στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική. Κατεβαίνουν στους δρόμους για το μεροκάματο, για τη σύνταξη, την Υγεία και την Παιδεία. Υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Απαιτούν αυτά που τους ανήκουν. Δεν τρέφουν καμιά αυταπάτη ούτε για την κυβέρνηση, ούτε για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζουν ότι τελικά: Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο.

Στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση, στο μεγάλο κεφάλαιο, στην ευρωπαϊκή ένωση και στους βαστάζους της στρατηγικής της. Αντιπαλεύουν τη γραμμή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, το συμβιβασμό και την υποταγή που υπονομεύει τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Στις 17 Μάρτη με το ΠΑΜΕ της ελπίδας, οργανώνουμε την αντίσταση στην αντεργατική πολιτική που κάθε μέρα οξύνεται και χειροτερεύει την κατάσταση των λαϊκών στρωμάτων. Βάζουμε τα θεμέλια για την κλιμάκωση των αγώνων για τη διαρκή ανάπτυξη της πάλης, προβάλλοντας τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, τις δικές μας διεκδικήσεις.

Με πίστη στις δυνάμεις μας, στη δύναμη της ταξικής πάλης, δε δείχνουμε καμιά αναμονή, δεν εγκλωβιζόμαστε από υποσχέσεις. Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, τους μάθαμε από την καλή και την ανάποδη... Η πολιτική τους είναι εχθρική για τα λαϊκά συμφέροντα. Δούλευε και δουλεύει για τα κέρδη της ολιγαρχίας. Οσο τους αφήνουμε στους θρόνους της κυβερνητικής εξουσίας, θα γίνονται ακόμα πιο αντιδραστικοί, θα στηρίζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Πρέπει να τους σταματήσουμε! Είναι επικίνδυνοι. Είναι με το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την πλουτοκρατία.

Στις 17 Μάρτη το ΠΑΜΕ σημαίνει αγωνιστικό προσκλητήριο. Και όλοι «συν γυναιξί και τέκνοις» δηλώνουμε «παρών»! Δεν πάμε στη δουλιά. Κατεβαίνουμε στη διαδήλωση και στην απεργιακή συγκέντρωση. Σμίγουμε στον αγώνα. Με τα λάβαρα των ταξικών συνδικάτων, με το ΠΑΜΕ, πάμε μπροστά. Απαντάμε στα αφεντικά και στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν είμαστε ραγιάδες. Εχουμε αξιώσεις. Στην πλατεία Κάνιγγος, στις πλατείες όλης της χώρας, με τον αγώνα μας γυρίζουμε τον τροχό της κοινωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ