Σάββατο 12 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Εκθεσιακές περιπλανήσεις

Μ. Ζαμπούρα, Π. Γουλάκος
Μ. Ζαμπούρα, Π. Γουλάκος
«10 χρόνια μετά - εορτάζοντας εθνικά», η Μαριλένα Ζαμπούρα και ο Περικλής Γουλάκος συναντώνται στην γκαλερί «έκφραση» (Μεταξά και Φοίβης 11, Γλυφάδα) και παρουσιάζουν τη δημιουργία τους. Εργα στο πνεύμα των μαρτιάτικων ημερών. Διάρκεια έως τις 2/4.

Εγκαινιάζεται στις 15/3 (8μ.μ.), στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4), έκθεση έργων ζωγραφικής του Σπύρου Βερύκιου. Πρόκειται για την 7η ατομική έκθεσή του, με εννέα πίνακες διαφόρων μεγεθών. Συνθέσεις που χαρακτηρίζονται από εξπρεσιονιστικό και μεταφυσικό κλίμα. Διάρκεια έως 9/4.

«Διαδρομές» τιτλοφορείται η πρόσφατη εικαστική δημιουργία του Ανδρέα Κοντέλλη, που εγκαινιάζεται την Τρίτη (8μ.μ.) στην γκαλερί «Ζουμπουλάκη» (πλατεία Κολωνακίου 20) και θα διαρκέσει έως τις 2/4.

Την καινούρια της δουλιά παρουσιάζει η Ελσα Χαραλάμπους στην γκαλερί της «Ερσης» (Κλεομένους 4). Με τίτλο «Nudes», εκτίθενται δεκαεννέα πίνακες με βασικό θέμα μεμονωμένα ή ζευγαρωμένα γυμνά σώματα. Ασπρη και μαύρη λαδομπογιά σχηματίζει έντονες χειρονομιακές φόρμες, συμπλέγματα σε υπερδιέγερση, ηρεμία, ισορροπία, αντίθεση που πλαισιώνεται με υλικά πλαστικής (κονίαμα και μαρμάρινη ψηφίδα). Διάρκεια έως 26/3.

«Ηταν η μέρα νύχτα» τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής της Μαριάννας Στεφάνου, που εγκαινιάζεται στις 15/3 στην γκαλερί «3». Η έκθεση παρουσιάζει λάδια, παστέλ και ακουαρέλες, που η ζωγράφος παρήγαγε τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Διάρκεια έως 2/4.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ