Σάββατο 12 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί «συμμετοχικής δημοκρατίας»

Θέλετε να πάρετε μια συγκεκριμένη γεύση, περί του πώς εννοεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τη διαβόητη «συμμετοχική δημοκρατία»; Διαβάστε, τα παρακάτω:

Οπως είναι γνωστό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι υπέρ του λεγόμενου ευρωσυντάγματος. Αλλωστε, επί κυβερνήσεώς του και με τη δική του συμμετοχή και συμφωνία, διαμορφώθηκε το αντιδημοκρατικό αυτό έκτρωμα στις Βρυξέλλες. Κι ενώ, όσο βρίσκονταν στην κυβέρνηση, απέφευγε συστηματικά να πάρει θέση στο αίτημα για δημοψήφισμα, τώρα τάσσεται υπέρ της διενέργειάς του, ώστε, από τη μια να παριστάνει την αντιπολίτευση και από την άλλη, να κάνει τους εργαζόμενους συνένοχους στην επιχείρηση πετσοκόμματος των δημοκρατικών τους ελευθεριών και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Και δε φτάνουν αυτά. Θα πάρει - λέει η ηγεσία του - την πρωτοβουλία συλλογής των 120 απαραίτητων υπογραφών από βουλευτές, ώστε το θέμα του δημοψηφίσματος να εξεταστεί στην ολομέλεια της Βουλής και εφόσον συγκεντρώσει τις ψήφους των 3/5 (180), να διενεργηθεί δημοψήφισμα. Τούτο, όμως, θα το κάνει, αφού ψηφίσει μαζί με τη ΝΔ στη Βουλή το «ευρωσύνταγμα» και το καταστήσουν νόμο του κράτους. Ετσι - λένε - προβλέπουν οι σχετικοί νόμοι. Αυτοί, ακριβώς, που έχουν φτιάξει οι ίδιοι, μαζί - και πάλι - με τη ΝΔ...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ