Παρασκευή 11 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Δηλώσεις για «αγορασμένες ανόδους»

Νέες φραστικές «βόμβες» για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και μάλιστα ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Δικαιοδοτικού Οργάνου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Αλέξης Κούγιας, μίλησε για «αγορασμένες ανόδους». Πιο συγκεκριμένα είπε: «Είναι γνωστό σε όλο το Πανελλήνιο ότι κάποιες ομάδες πληρώνουν για να ανέβουν κατηγορίες. Και ο ΠΑΣ έχει πληρώσει. Επί εποχής "παράγκας" το Αιγάλεω, ο Ακράτητος και η Χαλκηδόνα ανέβηκαν τέσσερις κατηγορίες σε τέσσερα χρόνια. Αυτά δεν είναι φυσιολογικά. Κάποιοι διαιτητές παίζουν ανάλογα με το πορτοφόλι που έχεις. Δεν είναι δυνατόν πρόεδρος της ΕΠΑΕ να είναι ο Λυκουρέζος, που έχει πάει έξι φορές στο γήπεδο και είναι δέσμιος κάποιων κι ούτε γνωρίζει με ποιους συναλλάσσεται»!.. (σ.σ υπογραμμίσεις δικές μας).

Στελέχη των θιγομένων ΠΑΕ αντέδρασαν, όπως αναμενόταν, με υποτιμητικά λόγια για τον Αλ. Κούγια, φυσικά αρνήθηκαν πως έχουν βάση τα λεγόμενά του και τον προέτρεψαν αν έχει στοιχεία να τα καταθέσει. Πάντως, άξια λόγου είναι και η μη αντίδραση των αθλητικών δικαστών, που ως πρωτοδίκες, θα περίμενε κανείς να αντιμετωπίσουν πιο άμεσα και αυστηρά τα λεγόμενα, αφού πρόκειται για ποινικά κολάσιμες πράξεις.

  • Στο μεταξύ ο αθλητικός δικαστής, για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τιμώρησε τον ΠΑΟΚ με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, ποινή που διπλασιάζεται, καθώς ο Δικέφαλος είναι υπότροπος, και πρόστιμο 20.000 ευρώ. Αν υπολογίσει κανείς τον τραυματισμό επόπτη, τα σουλάτσα οπαδών και τη διακοπή, η ποινή μάλλον είναι μικρή. Αλλωστε το αναγνώρισε και ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Σάκης Λάιος, που παραδέχτηκε: «Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα τα πράγματα»...

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ