Παρασκευή 11 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΤΖΟΝ ΜΟΥΡ
Η πτήση του Φοίνικα

Ποιος δε γνωρίζει την ...αγελάδα, που βγάζει τόνους γάλα και, ξαφνικά, με απερισκεψία, δίνει μια κλοτσιά και το χύνει; Ε, αυτό είναι η ταινία «Η πτήση του Φοίνικα». Ενα καταπληκτικό θέμα που το ...κλότσησαν!

Το πετρέλαιο που βρέθηκε σε μια περιοχή της Μογγολίας είναι πολύ λίγο για να φέρει κέρδη. Η εταιρία αηδιασμένη, και χωρίς ιδιαίτερη διάθεση, στέλνει ένα προβληματικό αεροπλάνο, για να μεταφέρει τους τεχνικούς της. Το αεροπλάνο, στην επιστροφή, πέφτει σε μια έρημο. Κανένας δε νοιάζεται να τους περιμαζέψει! Είναι και αυτοί σαν την άχρηστη και στέρφα πετρελαιοπηγή. Πρέπει από μόνοι τους να σωθούν ή να πεθάνουν. Αρχίζουν, μέσα σε διαφωνίες και εντάσεις, αλλά και σε υπολανθάνοντες έρωτες, να επισκευάζουν το σακατεμένο αεροπλάνο...

Το παραμύθι, και το παραμύθιασμα, είναι κερδοφόρο! Κουβέντα για το ποια είναι η εταιρία που τους έστειλε, πώς βρέθηκαν στη Μογγολία, και με ποιους όρους. Κουβέντα, επίσης, γιατί δε νοιάζεται η εταιρία να τους αναζητήσει (λεμονόκουπες στυμμένες). Αντί να ασχοληθούν με αυτά τα φλέγοντα, ασχολήθηκαν με τα προσωπικά και τα ηρωικά! Τι θα κάνει ο ένας και τι ο άλλος. Παλικαρισμούς, δηλαδή. Ψεύτικα πράγματα. Η ταινία είναι επανακατασκευή. Για να την εμπεδώσουμε! (Η πρώτη γυρίστηκε το 1965).

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Τζιοβάνι Ριμπίζι, Ταϊρίζ Γκίμπσον, Μιράντα Οτο, Χιου Λόρι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ