Κυριακή 21 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ελπίδα στους αγώνες

Ο λαός της Καρδίτσας βρίσκεται σε κάθε προεκλογική περίοδο στο επίκεντρο των προεκλογικών υποσχέσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, προς άγραν ψήφων. Και μετεκλογικά εισπράττει κοροϊδία. Ποιος δε θυμάται τις περιοδείες και τις επισκέψεις πρωτοκλασάτων στελεχών του δικομματισμού στο νομό, την τελευταία προεκλογική περίοδο; Ο λαός της Καρδίτσας, όμως, δεν το βάζει κάτω. Ξέρει ότι η διέξοδος, στο αδιέξοδο που αντιμετωπίζει, βρίσκεται στον αγώνα. Εκεί όπου έχει δώσει δυναμικό «παρών» τα τελευταία, ιδιαίτερα, χρόνια.

Οι αγρότες του νομού αναδείχτηκαν πρωτοπόροι των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων των τελευταίων χρόνων, για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ και η μαζική συμμετοχή τους σ' αυτές ήταν ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες και για την εξάπλωση του αγροτικού αγώνα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει τα ηρωικά μπλόκα που είχαν στήσει στον κόμβο της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, που έγιναν σύμβολα πάλης και αντίστασης. Με τον ανυποχώρητο αγώνα πέτυχαν την ικανοποίηση κάποιων αιτημάτων, συνειδητοποίησαν τις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα, ξεσκέπασαν τον αντιαγροτικό χαρακτήρα της πολιτικής της ΕΕ που εφαρμόζεται στη χώρα μας.

Οι αγρότες της Καρδίτσας δεν ήταν μόνοι τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Είχαν στο πλευρό τους συμπαραστάτες τ' άλλα λαϊκά στρώματα του νομού. Είχαν τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους νέους, τους συνταξιούχους, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων μαζικών φορέων, με τους οποίους συντόνιζαν τη δράση τους, συγκροτώντας κοινό αγωνιστικό μέτωπο. Κατά τη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων, στο νομό πραγματοποιούνταν παλλαϊκά συλλαλητήρια, οι έμποροι έκλειναν τα καταστήματά τους, οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματά τους κ.ά.

Ο συντονισμός δράσης των λαϊκών στρωμάτων της Καρδίτσας είχε πάρει σάρκα και οστά και στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νομό, ενάντια στις μαζικές απολύσεις εργαζομένων από την Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών - που είχε προχωρήσει η πλειοψηφία της διοίκησης - και στις μεθοδεύσεις συρρίκνωσης και οριστικού κλεισίματος της Ενωσης.

Η παλλαϊκή δράση εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ που αναπτύχθηκε στην Καρδίτσα, ανέδειξε την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός Παλλαϊκού Μετώπου Πάλης, που στόχο θα έχει την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την εφαρμογή μιας άλλης σε φιλοαγροτική - φιλολαϊκή κατεύθυνση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμάζονται για τα συλλαλητήρια(2003-01-15 00:00:00.0)
Εσμιξαν στους δρόμους(2001-05-19 00:00:00.0)
Αγωνιστικό αντάμωμα(2001-05-17 00:00:00.0)
Χωρίς αποζημιώσεις οι βαμβακοπαραγωγοί(2000-05-20 00:00:00.0)
Από σήμερα οι κινητοποιήσεις των αγροτών(2000-01-18 00:00:00.0)
Κοινά "μπλόκα" στην αντιλαϊκή πολιτική(1999-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ