Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Γκεμπελίστικες συκοφαντίες από την «Αυγή»

Το γκεμπελικής έμπνευσης δημοσίευμα στη χτεσινή «Αυγή»
Το γκεμπελικής έμπνευσης δημοσίευμα στη χτεσινή «Αυγή»
Είναι το αντιΚΚΕδικο μίσος τους ή έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και δε διστάζουν να χρησιμοποιούν και τη λαθροχειρία προκειμένου να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ; Ο λόγος γίνεται για την «Αυγή» του Συνασπισμού που, χτες, με σχόλιό της και σχετικό ρεπορτάζ «χρεώνει» ως στέλεχος του ΚΚΕ (μάλιστα ότι ανήκει στην ΚΟΒ Καπαρελίου!) τον πρόεδρο του εργοδοτικού σωματείου, όπως το αναφέρει, «ΕΝΟΤΗΤΑ», Π. Σίνη στο εργοστάσιο «Logistics» στα Οινόφυτα Θηβών, σημειώνοντας πως έχει αναλωθεί στην υπεράσπιση της εργοδοσίας σε περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης εργαζόμενης και για τις απολύσεις που έγιναν σε εργαζόμενους που υπερασπίστηκαν, όπως γράφει, την εργαζόμενη.

Αποστομωτική απάντηση στα παραπάνω, τις λαθροχειρίες και τις αντιΚΚΕ συκοφαντίες της «Αυγής» δίνει η ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ, που με χτεσινό δελτίο Τύπου τονίζει:

«Αποθρασύνθηκε η "ΑΥΓΗ" και ο "δαιμόνιος" ρεπόρτερ της, (Α.ΠΕ. όπως υπογράφει στη σελ. 6 του σχετικού ρεπορτάζ, ή, Α.Π. στη σελ. 24), θεωρώντας ότι "έπιασαν τον ταύρο από τα κέρατα" και θα μπορέσουν να πλαγιοκοπήσουν (όπως είναι η οπορτουνιστική τους τακτική) το ΚΚΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, εκθέτοντάς τους, δήθεν, στα μάτια των εργαζομένων και του λαού. Ελα ντε, όμως, που κάθε βήμα τους σε αντιΚΚΕ κατεύθυνση, είναι ένα μπούμερανγκ στο συμβιβασμένο κεφάλι τους.

Ας δούμε πως έχουν τα πράγματα. Σε σημερινό (χτεσινό) δημοσίευμά της η εν λόγω εφημερίδα, στη σελ. 6 και 24, αναφέρεται σε περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης εργαζόμενης από τον προϊστάμενο της εταιρίας "Logistics" (στα Οινόφυτα Βοιωτίας) και την εν συνεχεία απόλυση 4 εργαζομένων που ήταν μάρτυρες του περιστατικού, ως "επίδειξη αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας" όπως τιτλοφορείται και με σχετικό ρεπορτάζ του Α.ΠΕ. Και ως εδώ πάει καλά. Ομως, στο τέλος του σχετικού ρεπορτάζ επιχειρείται και η μεγάλη λαθροχειρία χρεώνοντας τον πρόεδρο του εργοδοτικού σωματείου (όπως το ονομάζει η εφημερίδα) και τις θέσεις του, στο ΚΚΕ (συγκεκριμένα τον αναφέρει ως στέλεχος του ΚΚΕ και, μάλιστα ότι ανήκει στην ΚΟΒ Καπαρελίου!!).

Θα συνιστούσαμε, λοιπόν, στο δημοσιογράφο και στην εφημερίδα του να μην τελούν υπό αντιΚΚΕ μένος και τουλάχιστον να μην είναι οπαδοί του γκεμπελικού "πες, πες, κάτι θα μείνει" και ας διερευνούν τα γεγονότα πριν τα δημοσιεύσουνε. Γιατί:

Α) θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο "χρεωμένος" ως "συνδικαλιστής του ΚΚΕ" έχει αποχωρήσει από το ΚΚΕ την ίδια εποχή με τον Α. Αλαβάνο, νυν πρόεδρο του ΣΥΝ.

Β) Ας ρωτήσουν το συνδικαλιστή τους στο ΕΚ Θήβας για ποιον δούλευε ο συγκεκριμένος πρόεδρος του σωματείου, στο πρόσφατο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου.

Γ) Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είναι που πρωτοστάτησαν και επέμειναν να συζητηθεί το θέμα στη διοίκηση του ΕΚ Θήβας. Ολοι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων καταδίκασαν και κατήγγειλαν το γεγονός, πλην της ΔΑΚΕ, όμως, ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ μόνο καταψήφισε χωρίς να μιλήσει καθόλου. Ας μην ψάχνουν λοιπόν, στο ΚΚΕ τέτοιες λογικές και πρακτικές και ας μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Αυτά και... βλέπουμε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ