Τετάρτη 2 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
«Αλώνιζε» ο Γιοσάκης στα δικαστήρια Πειραιά

Κατέθεσε ο μητροπολίτης Θεόκλητος Κουμαριανός

Σημαντικά στοιχεία κατέθεσε χτες στον επιθεωρητή του Αρείου Πάγου Χρ. Μπαλτά, ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδας Θεόκλητος Κουμαριανός, που δείχνουν τον τρόπο που λειτουργούσε το παραδικαστικό κύκλωμα στον Πειραιά με κεντρικό πρόσωπο τον αρχιμανδρίτη και τώρα προφυλακισμένο Ι. Γιοσάκη. Στο μεταξύ διευρύνεται ο κύκλος των επίορκων δικαστών, ενώ οι εισαγγελικές αρχές υπέβαλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ελβετικές αρχές για ν' ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί για την πρωτοδίκη Κ. Μπουρμπούλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μητροπολίτης Θεόκλητος παραδέχτηκε τις σχέσεις του με τον Ι. Γιοσάκη, ο οποίος μαζί με δικαστικούς και πολιτικούς της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών, τον πίεζαν για να μεσολαβήσει στον αρχιεπίσκοπο, προκειμένου να δοθεί το χρίσμα του αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου στον Ι. Γιοσάκη.

Να υπενθυμίσουμε ότι η δικαστική υπόθεση του μητροπολίτη Θεόκλητου αφορούσε αρχικά τη δήλωση ψευδούς διεύθυνσης που έδωσε, προκειμένου να εκδικαστεί στον Πειραιά υπόθεσή του.

  • Στην κατάθεση που έδωσε χτες ο Θεόκλητος στον Χρ. Μπαλτά, ανέφερε ότι διαθέτει στοιχεία για ταξίδια στο εξωτερικό, που διοργάνωνε ο Ι. Γιοσάκης με ανώτερους και ανώτατους δικαστές και δικηγόρους. Παράλληλα, ανέφερε ότι το Δεκέμβρη του 2003 η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, του ζήτησε 15.000 ευρώ δανεικά. Τα χρήματα αυτά ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδας τα κατέθεσε σε λογαριασμό που του έδωσε η Αντ. Ηλία, αλλά όχι σε δικό της όνομα.

Στο μεταξύ, κατά την προσέλευσή του στον Αρειο Πάγο ο Θεόκλητος Κουμαριανός σε σύντομη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι τον αρχιμανδρίτη Ι. Γιοσάκη τον γνώρισε πριν από 20 χρόνια και τον ξαναείδε πέρυσι ή πρόπερσι, όταν του ζήτησε να μεσολαβήσει για να γίνει αρχιγραμματέας στην Ιερά Σύνοδο.

Σχετικά με την ψεύτικη διεύθυνση που έδωσε στον Πειραιά, δικαιολογήθηκε ότι δεν ήθελε να εκδικαστεί η υπόθεσή του στην Καρδίτσα, καθώς είχε ήδη προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα για να μην γίνονται δημοσιεύσεις στον Τύπο της περιοχής σχετικά με την αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον του μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού για συκοφαντική δυσφήμηση.

Τέλος, σε δηλώσεις του κατά την έξοδό του από το γραφείο του επιθεωρητή του Αρείου Πάγου Χρ. Μπαλτά, ο Θεόκλητος Κουμαριανός ανέφερε ότι ήρθε στον Αρειο Πάγο για να πει την αλήθεια.

Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Μπουρμπούλια

Παράλληλα, οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές υπέβαλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ελβετικές αρχές, προκειμένου να ανοίξουν δύο τραπεζικοί λογαριασμοί της πρώην πρωτοδίκου Κ. Μπουρμπούλια στην τράπεζα UBS. Υπενθυμίζεται ότι η Κ. Μπουρμπούλια αντιμετωπίζει την κατηγορία της δωροδοκίας, η οποία καλύπτεται από το «νόμο πλαίσιο» για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Επίσης ασκήθηκαν άλλες τρεις ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και Πειραιά κατά των δικαστικών λειτουργών Π. Τσέβη, Γ. Λαμπροπούλου και Ν. Ποταμιάνου, επειδή τα τελευταία χρόνια δεν είχαν υποβάλει δηλώσεις του «πόθεν έσχες».

Τέλος, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έφτασε καταγγελία βουλευτή της ΝΔ από το νομό Πιερίας για ειρηνοδίκη, ο οποίος ζήτησε 1.500 ευρώ δανεικά από το βουλευτή. Ο βουλευτής παρέπεμψε τον ειρηνοδίκη σε φίλο του ιδιώτη από τον οποίο ο δικαστικός λειτουργός δανείστηκε τελικά 2.000 ευρώ, χωρίς να τα επιστρέψει. Ο ειρηνοδίκης από την Πιερία αναμένεται να παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης για αναξιοπρεπή συμπεριφορά.

Επίσης, επισπεύδονται οι διαδικασίες της προκαταρκτικής έρευνας, για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του προέδρου πρωτοδικών Ευάγγελου Καλούση, σε βάρος του οποίου υπάρχει ανώνυμη καταγγελία ότι διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα, με ποσό που υπερβαίνει τα 2 δισ. δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ