Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πολύμορφες κινητοποιήσεις

Συνεχίζονται οι πολύμορφες κινητοποιήσεις των μαθητών σε δεκάδες σχολεία του Βόλου και της Λάρισας κατά του περιβόητου «εθνικού διαλόγου» για την Παιδεία και για το δικαίωμα στη μόρφωση, χωρίς ταξικούς φραγμούς και εμπόδια. Ταυτόχρονα, εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία των πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων που θα γίνουν τη Δευτέρα 28 Φλεβάρη στη Λάρισα, στις 12.30 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία και στο Βόλο στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας.

Στο Βόλο συνεχίστηκαν και χτες οι καταλήψεις σε 29 Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης, ενώ υπό κατάληψη τελούν και τα νυχτερινά σχολεία - 3ο και 4ο ΤΕΕ - στη Λάρισα, με κύριο αίτημα δημόσια, δωρεάν παιδεία για όλους.

Με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας, καλώντας τους μαθητές να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην κινητοποίηση της Δευτέρας, αναφέρεται ιδιαίτερα στις τεράστιες διαστάσεις που λαμβάνει η παραπαιδεία στο νομό, δεδομένου ότι έρχεται ο τρίτος, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, πανελλαδικά στα έξοδα για φροντιστήρια και ιδιαίτερα. «Στη Λάρισα - τονίζει χαρακτηριστικά - φεύγουν από τις τσέπες των γονιών μας 14 δισεκατομμύρια δραχμές το χρόνο». Και υπογραμμίζει: «Ο ψευτοδιάλογος για την Παιδεία συνεχίζεται, οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι απλώνουν τα χέρια τους για ν' αρπάξουν το κάθε μας δικαίωμα και ο αυταρχισμός μέσα στα σχολεία παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις όπως στο Μουσικό Ενιαίο Λύκειο και Γυμνάσιο όπου οι αποβολές πέφτουν "βροχή" για εκφοβισμό και όπως στο 8ο Γυμνάσιο όπου γίνεται κανονικό φακέλωμα των μαθητών για ό,τι κάνουν μέσα στο σχολείο». «Ο πραγματικός διάλογος - καταλήγει - γίνεται στους δρόμους, μαζί με τους καθηγητές, με όλο το λαό, παλεύοντας για το Ενιαίο 12χρονο Σχολείο που θα είναι δημοκρατικό, θα μας μορφώσει, με καταργημένα τα φροντιστήρια, αφού δε θα χρειάζεται να τρέχουμε σ' αυτά από την ώρα που θα τελειώνει το μάθημα μέχρι τ' άγρια μεσάνυχτα, πληρώνοντας ένα κάρο λεφτά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι χτες πήραν αποφάσεις συμμετοχής στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Τρίτης οι φοιτητές της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου Λάρισας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org