Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Κινητοποιούνται οι φιλειρηνικές δυνάμεις

Την Παρασκευή, 18 Μάρτη, στις 7 μ.μ., η συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με άλλες μαζικές και κοινωνικές οργανώσεις, πραγματοποιούν αντιπολεμικές συσκέψεις, ημερίδες, συγκεντρώσεις, πικετοφορίες, συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Κορυφαία εκδήλωση θα είναι αυτή της Αθήνας την Παρασκευή 18 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Οι αντιπολεμικές αυτές εκδηλώσεις γίνονται με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων, στις 20 Μάρτη, από την έναρξη του πολέμου και τη συνεχιζόμενη κατοχή στο Ιράκ, την κατάσταση στην Παλαιστίνη και το Αφγανιστάν, την υποδούλωση της Γιουγκοσλαβίας μετά το διαμελισμό της και τη σφαγή των λαών της από τον πόλεμο ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, καθώς επίσης και ενάντια στους νέους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που αποτελούν απειλές για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο και περιλαμβάνουν νέους πολέμους, νέες επεμβάσεις, νέα δεινά για όλη την ανθρωπότητα.

Για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία των παραπάνω αντιπολεμικών εκδηλώσεων, άρχισαν ήδη να πραγματοποιούνται περιφερειακές συσκέψεις των Επιτροπών Ειρήνης, με τη συμμετοχή και μελών της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

Το πρόγραμμα των συσκέψεων που απομένουν έχει ως εξής:

-- Αύριο Σάββατο, 26 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη.

-- Κυριακή, 27 Φλεβάρη, στην Πρέβεζα.

-- Δευτέρα, 28 Φλεβάρη, σε παναττικό επίπεδο στην Αθήνα.

Στις συσκέψεις αυτές θα συζητηθούν, επίσης, ζητήματα, που αφορούν στα 50 χρόνια της ΕΕΔΥΕ, στην προετοιμασία του Εθνικού Συμβουλίου και το περιεχόμενο δράσης του φιλειρηνικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στο επόμενο διάστημα.

Η ΠΕΔΥΕ

Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ) και οι Επιτροπές Ειρήνης, στα πλαίσια της προετοιμασίας της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής εκδήλωσης της 18ης Μάρτη, πραγματοποιούν σειρά εκδηλώσεων, το πρόγραμμα των οποίων, για τις επόμενες μέρες, έχει ως εξής:

-- Επιτροπές Ειρήνης και Νεανική Δράση για την Ειρήνη Αμπελοκήπων και Πολυγώνου - Γκύζη, σήμερα, Παρασκευή, 25 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Πολυγώνου (Βαφειοχωρίου). Θα μιλήσει η Γεωργία Μαχαίρα, μέλος της Γραμματείας της ΠΕΔΥΕ, με θέμα: Νέοι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί, απειλές για την ειρήνη, η δράση - απάντηση του φιλειρηνικού κινήματος. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσουν εκθέσεις φωτογραφίας και βιβλίου.

-- Επιτροπή Ειρήνης Αλίμου, τη Δευτέρα, 28 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της (Δωδεκανήσου 57), θα εγκαινιάσει τη λειτουργία του «Καφενείου της Ειρήνης».

-- Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Παρασκευής, την Παρασκευή 4 Μάρτη, στις 9 μ.μ. στο κέντρο «ΟΑΣΗ» (Λ.Μεσογείων 425, πλατεία Αγ. Παρασκευής). Θα μιλήσει ο Γιάννης Δούρος, μέλος της γραμματείας της ΠΕΔΥΕ, με θέμα: 50 χρόνια ΕΕΔΥΕ, ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί - νέες απειλές για την ειρήνη, το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Χαϊδαρίου, την Παρασκευή 4 Μάρτη στις 8 μ.μ. στο ΚΑΠΗ Χαϊδαρίου (Καρδίτσας 6). Θα μιλήσει ο Αγγελος Βρεττός, μέλος της Γραμματείας της ΠΕΔΥΕ, με θέμα: 50 χρόνια ΕΕΔΥΕ, ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί - νέες απειλές για την ειρήνη, το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα. Θα ακολουθήσει βραδιά με ρεμπέτικο τραγούδι.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης, το Σάββατο 5 Μάρτη, στις 5 μ.μ. στα γραφεία της (Βρυούλων 14), σύσκεψη στο χώρο της εκπαίδευσης, με θέμα το συντονισμό δράσης εκπαιδευτικών - γονιών - μαθητών και την ανάπτυξη του φιλειρηνικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ