Τετάρτη 17 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Τεράστιες ελλείψεις υγειονομικών

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή του Π. Κοσιώνη, βουλευτή του ΚΚΕ

Οι ελλείψεις υγειονομικών εμποδίζουν τη λειτουργία πενήντα έτοιμων κρεβατιών σε μονάδες εντατικής θεραπείας
Οι ελλείψεις υγειονομικών εμποδίζουν τη λειτουργία πενήντα έτοιμων κρεβατιών σε μονάδες εντατικής θεραπείας
Αύριο θα συζητηθεί η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη για τις τεράστιες ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, όπως αυτές εκφράζονται από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη βδομάδα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οπως επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ στην Ερώτησή του για τον υπουργό Υγείας Αλ. Παπαδόπουλο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, σε 34 συγκεκριμένα νοσοκομεία, από τις 21.390 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, είναι καλυμμένες μόνο οι 14.032, ενώ ακάλυπτες παραμένουν οι 7.224 (ποσοστό 34%). Συνολικά υπάρχουν περίπου 25.000 κενές οργανικές θέσεις, εκ των οποίων οι 12.000 είναι νοσηλευτικού προσωπικού.

«Οι τραγικές πολλές φορές για τους ασθενείς ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, προκαλούν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, υποβαθμίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και φροντίδας υγείας και σπρώχνουν στην κυριολεξία τους ασθενείς στον ιδιωτικό κερδοσκοπικό τομέα υγείας, που έχει κάθε συμφέρον να διαιωνίζεται η απαράδεκτη σημερινή κατάσταση», τονίζει ο Π. Κοσιώνης.

Δεδομένου, καταλήγει ο βουλευτής του ΚΚΕ, ότι το σοβαρό και χρόνιο αυτό πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με το μέτρο της ανάκλησης αποσπάσεων νοσηλευτών - νοσηλευτριών, ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα πρόκειται να πάρει και πότε ώστε να καλυφθούν οι πάνω από 25.000 θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που απαιτούνται συνολικά, προκειμένου να λειτουργούν κανονικά τα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ