Τετάρτη 17 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζημιές από χαλάζι σε Καρδίτσα και Ελασσόνα

Πάνω από 10.000 στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών επλήγησαν σε χωριά του νομού Καρδίτσας από το χαλάζι και την καταρρακτώδη βροχή που έπεσε το περασμένο Σάββατο.

Ζημιές έπαθαν καλλιέργειες βαμβακιού, τεύτλων και καπνών στους Δήμους Σοφάδων και Αρνης. Κύρια επλήγησαν οι Σοφάδες, οι Μαυραχάδες, ο Αγιος Βελισσάριος, το Μασχολούρι, η Ματαράγκα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένα χωριά το χαλάζι, που έπεφτε για 20 συνεχή λεπτά, είχε μέγεθος φουντουκιού.

Οι νέες καταστροφές έχουν οδηγήσει τους πληγέντες αγρότες σε απόγνωση και οικονομικά αδιέξοδα, καθώς, ενώ χρειάζεται να ξανασπείρουν τα χωράφια τους, ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων σε αυτές τις περιπτώσεις.

Να σημειωθεί ότι σε πολλά χωριά είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε διάστημα δεκαπέντε ημερών που επλήγησαν καλλιέργειες από το χαλάζι.

Ζημιές από την ισχυρή βροχόπτωση και το χαλάζι προκλήθηκαν και σε αγροτικές καλλιέργειες και δρόμους των χωριών Βαλανίδας, Κεφαλόβρυσου και Κλεισούρας Ελασσόνας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι μόνο στη Βαλανίδα, επλήγησαν πάνω από 2.500 στρέμματα καπνοφυτείας. Ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες έχουν αναφερθεί και σε χωριά των δήμων Σαρανταπόρου και Ολύμπου Ελασσόνας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ