Τετάρτη 17 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Να πάρει θέση ο δήμος για την αργία της Κυριακής

Να αναγραφεί στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή, ώστε ο δήμος να πάρει σαφή θέση υπέρ της αργίας τη συγκεκριμένη μέρα και επομένως υπέρ των συμφερόντων των μισθωτών και των μικροεπιχειρήσεων, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Λεων. Αυδής.

Κι αυτό, γιατί - όπως υπογραμμίζει ο Λεων. Αυδής στην επιστολή του - δημοσιεύματα του Τύπου προκαλούν σύγχυση σχετικά με τη στάση του δημάρχου στο αίτημα του «Συνδέσμου Αναβάθμισης του Εμπορικού - Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας» (ΣΑΕΙΚΑ) να λειτουργήσουν τα καταστήματα και τις Κυριακές. Κάτι στο οποίο ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αντιτίθεται.

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου - σημειώνεται στην επιστολή - ο δήμαρχος φέρεται ότι υιοθέτησε το αίτημα του ΣΑΕΙΚΑ, πράγμα που ο ίδιος φέρεται ότι διέψευσε». Βέβαια - συνεχίζει ο Λεων. Αυδής στην επιστολή του - ο δήμος δεν είναι αρμόδιος για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή, ωστόσο η γνώμη του έχει βαρύνουσα σημασία. Ο ίδιος υπογραμμίζει τη θέση της «Συμπαράταξης»: «Δεν πρέπει να καταργηθεί η αργία της Κυριακής, ως της ημέρας ανάπαυσης όλων των εργαζομένων, γιατί αυτό θα βλάψει τους μισθωτούς και θα οδηγήσει στην καταστροφή τις μικρές επιχειρήσεις».

Ακριβώς, λοιπόν, επειδή ενόψει των δημοσιευμάτων μπορεί να δημιουργηθούν συγχύσεις, η «Συμπαράταξη» ζητά να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org