Τετάρτη 17 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Μετατρέπει το δήμο σε τσιφλίκι ιδιωτών

Καταγγέλλει η «Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου»  τη συναίνεση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στις επιλογές της Δημοτικής Αρχής για μετατροπή του δήμου σε παραμάγαζο επιχειρηματικών συμφερόντων

Τη συναίνεση των παρατάξεων της μειοψηφίας στις επιλογές της Δημοτικής Αρχής και την από κοινού προσήλωσή τους στη λειτουργία του Δήμου «ως παραμάγαζου επιχειρηματικών συμφερόντων», καταγγέλλει η «Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου», καταδεικνύοντας μια σειρά ενεργειών που το επιβεβαιώνουν.

Ενέργειες που αποδυναμώνουν το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου και εκχωρούν δημοτικές δραστηριότητες σε επιχειρηματικά χέρια, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις χρηματοδοτούνται και από πάνω. Χαρακτηριστική είναι η συναίνεση των παρατάξεων της δήθεν αντιπολίτευσης στην επιλογή να εκχωρηθεί για 12 χρόνια, σε γνωστό επιχειρηματία, το δημοτικό αναψυκτήριο ΡΥΘΜΟΣ στο Γουδί, έναντι 900.000 δραχμών μηνιαίως. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος έχει πληρώσει τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δραχμές για την κατασκευή - διαρρύθμιση του χώρου.

Ακολουθεί η στήριξη της «αντιπολίτευσης» στη διαρκή εκχώρηση των δημοτικών εγκαταστάσεων της πλατείας Γαρδένιας σε ιδιώτη επιχειρηματία, ο οποίος έχει περιφράξει τα 2/5 της πλατείας, δηλαδή δημόσιο χώρο, για... ιδιωτική χρήση. Παράλληλα, αντιπολίτευση και δημοτική αρχή, προχώρησαν στην εκχώρηση και του δεύτερου οικήματος των εγκαταστάσεων της Γαρδένιας σε εταιρία χρηματιστηριακών συναλλαγών, έναντι 240.000 δραχμών το μήνα. Η εταιρία - όπως καταγγέλλει η «Δημοτική Πρωτοβουλία» - ζήτησε νέα διαρρύθμιση του χώρου, την οποία πλήρωσε ο δήμος!

Επεται, η συναίνεση στην επιλογή της Δημοτικής Αρχής, το 45% των εισπράξεων του κινηματογράφου «ΑΛΕΚΑ» να το παίρνει η εταιρία διανομής ταινιών και ο Δήμος να πληρώνει 28 εκατομμύρια δραχμές ετησίως για νοίκι. Την ίδια ώρα - υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η «Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου» - «σιωπούν δουλικά στην άρνηση του υπουργείου Πολιτισμού να δώσει την περσινή και φετινή επιχορήγηση των 24 εκατομμυρίων δραχμών συνολικά. Ταυτόχρονα, απορρίπτουν τις προτάσεις μας για διαμόρφωση του χώρου σε πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο, ανοιχτό στη νεολαία και στους δημότες».

Δε σταματά όμως εκεί η όλη ιστορία. «Αντιπολίτευση» και Δημοτική Αρχή προχώρησαν στην εκχώρηση του 25% της πλατείας Ελευθερίας στο Γουδί, προς ιδιωτική χρήση συγκεκριμένου επιχειρηματία. «Ενα χρόνο μετά - σημειώνει η «Δημοτική Πρωτοβουλία» - αφού καταγράφηκαν παρανομίες και αυθαιρεσίες, αναζητούν κομψή συνεννόηση με τον επιχειρηματία, για να καλύψουν την κραυγαλέα πράξη τους, περιφρόνησης του δημοτικού συμφέροντος. Ενα μόνο δε σκέπτονται, να ελευθερώσουν το χώρο της πλατείας, για να έχουν πρόσβαση οι δημότες».

Και βέβαια οι παραπάνω στηρίζουν τις επιλογές που θέλουν το Πάρκο στο Γουδί να μετατρέπεται σε εκθεσιακό κέντρο επιχειρηματιών και μεγαλοεισαγωγέων αντί για πάρκο υψηλού και πυκνού πρασίνου.

«Διαλέξαμε μερικά κραυγαλέα παραδείγματα - καταλήγει η "Δημοτική Πρωτοβουλία" στην ανακοίνωσή της - για να καταδείξουμε την κοινή αντίληψη αυτών των συνδυασμών στη μετατροπή του Δήμου σε παραμάγαζο επιχειρηματικών συμφερόντων, στην ιδιωτικοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Είναι κοινή η φιλοκυβερνητική τους επιμέλεια, η λατρεία των υπαγορεύσεων της ΟΝΕ στα δημοτικά μας πράγματα».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org