Σάββατο 19 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ταχυδρομικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΑΥΤΟ είναι το λιγότερο! Οταν οι τηλεοπτικές εκπομπές μετατρέπονται σε ντετέκτιβ, αρχές καταπολέμησης της διαφθοράς, δικαστές, διαμορφωτές του πολιτικού προβληματισμού της χώρας και της κοινής γνώμης, μπορούν να παίζουν ενίοτε και το ρόλο των ...ΕΛΤΑ!

Για την επιστολή Βαβύλη στον εισαγγελέα μιλάμε και τη μεσολάβηση του Μ. Τριανταφυλλόπουλου για τη μεταφορά της. Μια, δηλαδή, ακόμη εξέλιξη στο εν λόγω αστυνομικο-πρακτορικο-εκκλησιαστικο-δικαστικό σίριαλ, που δε λέει να κοπάσει.

Αυτά, ενώ «κατήγοροι», «κατηγορούμενοι» και κάθε λογής τιμητές συνεχίζουν να παρελαύνουν από τα τηλεοπτικά παράθυρα, μεταφέροντας, ο καθένας με τον τρόπο του, το παραμύθι της «αυτοκάθαρσης» των θεσμών.

Η ουσία του πράγματος; Ούτε ένας πραγματικά σοβαρός προβληματισμός, για το ποιες είναι οι ρίζες των φαινομένων αυτών και πώς αντιμετωπίζονται. Αυτά συνεχίζουν να θάβονται κάτω από τόνους «πληροφοριών», «φημών» και «αποκαλύψεων».

Το όλο «παιγνίδι» φροντίζει να μην ξέρουμε και να μην κατανοούμε τίποτε, καλλιεργώντας μας, ταυτόχρονα, την αυταπάτη ότι «πήξαμε» από γνώση και από «φως» σε αυτές (και άλλες) τις υποθέσεις.

«ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ» ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, η «επιτήρηση από την ΕΕ». Το γνωστό τροπάριο των τελευταίων μηνών επανέλαβε και χτες στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου κι ας ήταν συζήτηση για τα προβλήματα των αγροτών.

Αραγε, μεγαλύτερη «ταπείνωση» από τις Συνθήκες, που έχουν προσυπογράψει η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, υπάρχει; `Η, μήπως, δεν ήταν και μέχρι σήμερα υπό την άγρυπνη «επιτήρηση» των πολυεθνικών και της πλουτοκρατίας η οικονομία της χώρας;

Μάλλον δεν έχουν καταλάβει στο ΠΑΣΟΚ (ούτε και στη ΝΔ) ότι τέτοιες εκφράσεις καλό είναι να μην πολυλέγονται. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί. Πασίγνωστη η παροιμία.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ