Τετάρτη 17 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Αξιώνουν περισσότερα προνόμια

Νέα προνόμια για τις επιχειρήσεις τους - όπως ταχύτερη προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων κλπ.- ζητούν από την κυβέρνηση Σημίτη οι εμποροβιομήχανοι, επικαλούμενοι με υπόμνημά τους, την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) με επικεφαλής τον πρόεδρο Γ. Καπράλο οι εμποροβιομήχανοι, σε συνάντηση που είχαν χτες με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου, του παρέδωσαν και υπόμνημα με τα αιτήματα - αξιώσεις των εμποροβιομηχάνων.

Με το υπόμνημά τους, οι εμποροβιομήχανοι -στο όνομα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων- ζητούν:

  • Μείωση των συντελεστών φορολόγησης των επιχειρήσεων και αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, με ορίζοντα τετραετίας παράλληλα, με την «απελευθέρωση» της αγοράς εργασίας.
  • Ενίσχυση της «ευελιξίας» στην αγορά εργασίας, δηλαδή καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και ταυτόχρονα απάλειψη των παραμικρών κρατικών παρεμβάσεων και επέκταση της μερικής απασχόλησης τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.
  • Προσαρμογή του εκπαιδευτικού συστήματος στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων στην κατεύθυνση της κατάργησης της κοινωνικής ασφάλισης.
  • Περιορισμό των δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα και προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, στο όνομα του περιορισμού των δημοσίων δαπανών, με πρόσχημα, μάλιστα, την επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων.
  • Ενίσχυση των εξαγωγικών επιχειρήσεων και προώθηση των «αναγκαστικών διαρθρωτικών αλλαγών» στη γεωργία με μπούσουλα τα συμφέροντα των μεγαλοεξαγωγέων.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org