Τετάρτη 17 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικά στους δήμους
  • Εγκαινιάζεται αύριο στην αίθουσα τέχνης «Θεόδωρος Στάμος» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας, η «ΙΑ" Πανεπιστημιακή Εκθεση Ζωγραφικής». Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των: Παναγιώτη Νικητέα, Σπ. Καρύδη, Θ. Καρφάκη, Μ. Μεσσήνη, Τ. Σαρακηνού, Στ. Σγούρου, Θ. Σιδέρη, Σπ. Τρούσα, Αννας Μαρίας Τσάκαλη, Αγ. Φέτση κ. ά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 του Μάη.
  • Σήμερα στις 8 το βράδυ, στην Πινακοθήκη Πιερίδη (Λεωφόρος Ποσειδώνος 29, Γλυφάδα), παρουσιάζεται το ποιητικό - εικαστικό δρώμενο του Μιχαήλ Αγγελάκη «Εν Πλω Παραλήρημα». Πρόκειται για ένα πολυσύνθετο καλλιτεχνικό δημιούργημα, όπου συνδυάζεται η εικαστική παρέμβαση στο χώρο της Πινακοθήκης, με την ποίηση, το θέατρο, τη μουσική και το φως.
  • Εως τις 30 του Μάη, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης), φιλοξενείται αναδρομική έκθεση γλυπτικής του Θεόδωρου Βασιλείου.
  • «Μεταξύ Καραϊβικής και Μεσογείου» ονομάζεται η έκθεση έργων του Μάρκο Γκουέρα, που φιλοξενείται έως τις 3 Ιουνίου στο Μουσείο «Γ. Γουναρόπουλου» του Δήμου Ζωγράφου. Είναι η πρώτη φορά που ο καλλιτέχνης παρουσιάζει δημιουργίες του στη χώρα μας.
  • Κολάζ του Γιώργου Γαλάντη παρουσιάζονται από σήμερα (8.30μμ) στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μ. Μερκούρη» (Μεγίστης 18-20, Καλλιθέα). Εως τις 25 του Μάη θα παρουσιαστούν οι ενότητες: «Γυναίκες», «Καουμπόηδες», «Κλόουν», «Θέματα». Στον ίδιο χώρο, από τις 27 του Μάη θα εκτεθούν δημιουργίες της ζωγράφου Ναταλίας.
  • Από αύριο έως τις 21 του Μάη, στην αίθουσα τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης» (Κηφισίας 207), παρουσιάζονται δημιουργίες του παιδικού εργαστηρίου του Δήμου Αμαρουσίου.
  • Με τίτλο «Μια βόλτα στην Ελλάδα», εγκαινιάστηκε χτες στο «Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου» του Δήμου Ψυχικού (Δρόση και Δροσίνη), έκθεση έργων ζωγραφικής της Ενης Κυριακού. Θα διαρκέσει έως και την 18η του Μάη.
  • «Παράκτια μνημεία» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας του Παύλου Σατόγλου, που φιλοξενείται έως τις 23 του Μάη στο Κέντρο Πολιτισμού «Παλατάκι» του Δήμου Χαϊδαρίου.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ