Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Επιτυχημένη η απεργιακή κινητοποίηση

Επιτυχημένη εκτιμούν τη συμμετοχή των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες στην προχτεσινή 24ωρη απεργία, ενάντια στην προσπάθεια κυβέρνησης - κεφαλαίου για παραπέρα διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, τα σωματεία του κλάδου.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας υπογραμμίζουν ότι η «απεργία και η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων είχαν επιτυχία». Αυτό, παρόλη την προσπάθεια από την πλευρά της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Παρόλη την αποσιώπηση από την πλειοψηφία των αστικών μέσων ενημέρωσης, παρότι στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα οι γνωστές πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ) δεν πήραν απόφαση για στήριξη της απεργίας.

Οπως τονίζουν τα ΔΣ των σωματείων, η απεργία και η κινητοποίηση είχαν επιτυχία, γιατί «το σύνολο των αιτημάτων "αγκαλιάζει" και εκφράζει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων». Τα αιτήματα δηλαδή για: Κατάργηση του ωρομισθίου και της μερικής απασχόλησης. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. Σταθερή πλήρη δουλιά. 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο. 1.200 ευρώ βασικό μισθό, 48 ώρες λειτουργία στα καταστήματα, ενιαίο συνεχές ωράριο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ