Τρίτη 16 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΣΟΦΤΕΞ»
Κινητοποιήσεις αρχίζουν οι εργαζόμενοι

Αποψη από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων της «ΣΟΦΤΕΞ»
Αποψη από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων της «ΣΟΦΤΕΞ»
Στην πραγματοποίηση εικοσιτετράωρης προειδοποιητικής απεργίας, προχωρούν την ερχόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι της «ΣΟΦΤΕΞ» στο εργοστάσιο της Αθήνας του Μεγάλου Πεύκου, απαιτώντας το σταμάτημα των αντεργατικών αλλά και διαλυτικών για την πορεία της επιχείρησης μεθοδεύσεων της διοίκησης, όπου μέρα με τη μέρα κλιμακώνονται. Η εικοσιτετράωρη απεργία, χαρακτηρίζεται η αρχή των νέων κινητοποιήσεων των εργαζομένων της «ΣΟΦΤΕΞ», κάτω από την πίεση των πολλαπλών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η ιδιωτικοποίηση και οι Αμερικανοί νέοι ιδιοκτήτες. Αμέσως μετά την πρώτη προειδοποιητική απεργία θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση, προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, «θολό» είναι το τοπίο στο εργοστάσιο της Δράμας, αφού σήμερα οι εργαζόμενοι, μετά από διαθεσιμότητες ενός μήνα, πρέπει να επιστρέψουν στη δουλιά. Ωστόσο, οι πρόσφατες ανακοινώσεις σε συνέντευξη Τύπου του διευθύνοντος συμβούλου της «ΣΟΦΤΕΞ» Π. Φορλίν, ότι το «στοκ» των αποθηκών της Δράμας αρκεί για τουλάχιστον τρεις μήνες, δεν αποκλείουν το γεγονός οι διαθεσιμότητες να παραταθούν για το σύνολο ή τμήμα των εργαζομένων. Αύριο θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση με προσανατολισμό την έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ, τα σενάρια των «οικειοθελών» απολύσεων άρχισαν να τίθενται με πιο έντονο τρόπο, μιας και κάποια στελέχη της επιχείρησης, απευθύνονται - εν κρυπτώ - σε συγκεκριμένους εργαζόμενους, «προτείνοντας» να αποχωρήσουν με τη δική τους πρωτοβουλία από την επιχείρηση, και η επιχείρηση θα τους «ανταμείψει» με περίπου 2 εκατομμύρια δραχμές. Παράλληλα, στον «αέρα» βρίσκονται άλλοι 8 εργαζόμενοι της «ΣΟΦΤΕΞ», αφού ανακοινώθηκε ότι το συνεργείο συντήρησης των μηχανημάτων της επιχείρησης θα πάψει να υφίσταται και η συντήρηση και η επισκευή των μηχανημάτων θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη, από τον οποίο η «ΣΟΦΤΕΞ» θα νοικιάζει τα οχήματα και τα κλαρκ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ