Σάββατο 22 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σε εφαρμογή το πρόγραμμα δράσης

Το πρόγραμμα δράσης για την απόκρουση της επίθεσης κυβέρνησης - μεγαλοξενοδόχων και τη διεκδίκηση των αιτημάτων των ξενοδοχοϋπαλλήλων που απαντούν στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους, βάζει σε εφαρμογή ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και τα σωματεία μεγάλων ξενοδοχείων της πόλης που συσπειρώνονται γύρω από αυτόν.

Ετσι, ο Σύνδεσμος διοργανώνει πλατιά σύσκεψη την Τετάρτη 26 Γενάρη, στις 4.30 το μεσημέρι, στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5β - πλ. Μητροπόλεως), στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν, εκτός από τα σωματεία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Αθήνας, τα σωματεία του επισιτισμού σε Αθήνα και Πειραιά, οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχείων, προκειμένου από κοινού να συντονίσουν τη δράση τους ενάντια σ' αυτήν την πολιτική.

Την 1η Μάρτη έχει προγραμματιστεί η γενική συνέλευση των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπου και θα κατατεθεί η πρόταση του ΔΣ του συνδέσμου για έναρξη των κινητοποιήσεων στις αρχές του Απρίλη, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και ενόψει των διαπραγματεύσεων για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας το 2005.

Το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει αποφασίσει ο σύνδεσμος και τα υπόλοιπα σωματεία που συσπειρώνονται γύρω από αυτόν, και θα καταθέσει στη γενική συνέλευση περιλαμβάνει: Υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για την Αθήνα. 1.200 ευρώ κατώτερο μισθό, 35ωρο, 7ωρο, πενθήμερο, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την πλήρη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους, σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άντρες, 50 και 55 αντίστοιχα για τα βαριά και ανθυγιεινά, ελάχιστη σύνθεση προσωπικού, καθορισμό καθηκόντων, κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ