Κυριακή 23 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΛΟΓΟΥ»
Τώρα ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ για την Παιδεία

Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτει ο «Ρ» επιβεβαιώνουν ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη συμφωνήσει σε μια ακόμα χειρότερη και αντιδραστική εκπαιδευτική πολιτική

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας δεν αφορούν μόνο τους νέους ανθρώπους, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές, που βρέθηκαν στους δρόμους διεκδικώντας μόρφωση και εργασία με δικαιώματα. Αφορά πρώτα απ' όλους την εργατική τάξη, τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα, τον κάθε εργαζόμενο, και πρέπει να γίνει και συστατικό της πάλης τους. Ηδη έγινε περισσότερο από φανερό, με τα στοιχεία που αποκαλύπτει ο «Ρ», ότι τα αποτελέσματα του λεγόμενου «εθνικού διαλόγου» είναι προδιαγεγραμμένα. Βασικός σκοπός του είναι να εξασφαλίσει την αναγκαία «συναίνεση», προκειμένου «να μειωθεί το πολιτικό κόστος» από την επερχόμενη επέλαση μιας ακόμη χειρότερης και βαθύτατα αντιδραστικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργάτες του χεριού και του πνεύματος να συστρατευτούν μαζικά στον αγώνα για την κατάργηση της ιδιωτικής Εκπαίδευσης, κάθε μορφής, και την καθιέρωση της Ενιαίας Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, των σύγχρονων αναγκών και οραμάτων. Ο αγώνας για Παιδεία υπέρ του λαού είναι δεμένος με τη δημιουργία της λαϊκής συμμαχίας, που θα παλεύει να αποσπά κατακτήσεις, να αλλάζει το συσχετισμό των δυνάμεων σε βάρος των κομμάτων της πλουτοκρατίας, με στόχο να κατακτήσει τη λαϊκή εξουσία.


ΣΕΛ.  2   -   3

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ