Σάββατο 22 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διάταγμα «εμπαιγμού και απολύσεων»

Ο ΟΤΕ απολύει τους 1.600 συμβασιούχους αν και δούλευαν χρόνια για λογαριασμό της επιχείρησης

Οτι και το προεδρικό διάταγμα της ΝΔ για τους συμβασιούχους στον ιδιωτικό τομέα αποτελεί διάταγμα «εμπαιγμού» και «απολύσεων» των συμβασιούχων επιβεβαιώνει η προχτεσινή απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ να μην εγκρίνει τις αιτήσεις σχεδόν 1.600 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου. Το συγκεκριμένο διάταγμα του υπουργείου Απασχόλησης βάζει κυριολεκτικά «τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα», αφού προβλέπει ότι ο εργοδότης θα κρίνει, σε πρώτη φάση, αν ένας συμβασιούχους ορισμένου χρόνου πληρεί τα κριτήρια για τη μετατροπή της σύμβασής του σε αορίστου.

Χτες η διοίκηση του ΟΤΕ προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ανακοίνωσε ότι οι συμβασιούχοι αυτοί είχαν προσληφθεί από τον Απρίλη του 2002 για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους συμβασιούχους δούλευαν για πολλά χρόνια για λογαριασμό του ΟΤΕ μέσω εργολάβων.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και ο Ν. Σιτζάνης, επικεφαλής της ΕΣΚ-ΟΤΕ και αντιπρόεδρος της ΠΕΤ-ΟΤΕ: «Οι συμβασιούχοι δούλευαν για χρόνια στον ΟΤΕ μέσω εργολάβων. Από τον Απρίλη του 2002 άρχισαν να προσλαμβάνονται απευθείας από τον ΟΤΕ αρχικά για μερικούς μήνες και στη συνέχεια η σύμβασή τους ανανεώθηκε φθάνοντας συνολικά τους 22 μήνες. Μόνο κατά το 2003 ανακοινώθηκε ότι ο ΟΤΕ θα τους χρησιμοποιήσει και για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων. Σε κάθε περίπτωση, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση κορόιδεψε τους συμβασιούχους.

Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ που σε χτεσινή της ανακοίνωση χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους συμβασιούχους. Οταν όλο το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο ήταν απούσα από τις κινητοποιήσεις τους αλλά και φρόντιζε για τον αποπροσανατολισμό τους από την πάλη για τη μονιμοποίησή τους. Για εμάς το μόνο αίτημα είναι μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και στην κατεύθυνση αυτή καλούμε τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους για την άμεση μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ