Κυριακή 23 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΚΑΡΑΣ

Αρχιπλοίαρχος ε.α. μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα

Το Συνέδριο του ΚΚΕ γίνεται σε εποχή δύσκολη για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ξεχασμένους της υδρογείου, τους καταπιεσμένους και τους λαούς που δέχονται τις επιδρομές των κατακτητών για μοίρασμα της Γης και των αγαθών της.

Γίνεται σε εποχή που και οι δικοί μας κυβερνήτες επιλέγουν το συμβιβασμό και τη συνεργασία σε αντιλαϊκές επιδρομές και επεμβάσεις. Μπλέκουν το λαό και τις Ενοπλες Δυνάμεις μας σε επιχειρήσεις ενάντια σε άλλους λαούς, άρα ενάντια στα συμφέροντα του τόπου μας.

Περιμένουμε από ένα ιστορικό Κόμμα, με παράδοση στους αγώνες και ισχυρή, αταλάντευτη ιδεολογία, να δώσει με το Συνέδριό του απαντήσεις σε ερωτήματα, να στείλει μηνύματα όχι μόνο στα μέλη και τους οπαδούς του, αλλά στην κοινωνία ολόκληρη. Να συγκινήσει και συνεγείρει με τη δύναμη των συνθημάτων του και το δίκαιο τους. Να ξεσηκώσει όλους όσοι προσβλέπουν στους κομμουνιστές με απαντοχή για πρόσθετους αγώνες. Και να φέρει πολλούς δίπλα σ' αυτούς, που αγωνίζονται κάθε μέρα, και όχι μόνον όταν θίγονται τα συμφέροντά τους. Περιμένουμε παράλληλα να γίνουν τα οράματα πάλι στόχοι υλοποιήσιμοι, ειδικά για τους νέους. Να δουν πως η γενιά των γονιών τους πάλεψε και παλεύει, για να τους παραδώσει τον κόσμο καλύτερο απ' ό,τι τον παρέλαβε.

Χρειάζεται αντίσταση και αντεπίθεση, γιατί μόνον έτσι θα υποχωρήσουν όλοι αυτοί, που εκμεταλλεύονται το μόχθο των άλλων. Αυτοί που πουλάνε τα εργαλεία των πολέμων και πλουτίζουν με τις συμφορές και το θάνατο. Οι κυβερνήτες εκείνων των χωρών που υπηρετούν στην ουσία τα δικά τους συμφέροντα παράλληλα με των λίγων που κρύβονται πίσω τους. Ολοι αυτοί πρέπει να βρίσκουν μπροστά τους ενωμένους και δυνατούς τους λαούς για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος, η οπισθοδρόμηση στις κατακτήσεις και τον πολιτισμό. Να σταματήσει το μακελειό των επεμβάσεων.

Στο Συνέδριο αυτό του ΚΚΕ περιμένουμε να συζητηθούν θέματα και προβλήματα της εθνικής άμυνας, των αξιωματικών και των υπαξιωματικών που απαξιώνονται και στην ουσία λοιδορούνται από τις κυβερνήσεις. Να γίνει συζήτηση για τους στρατευσίμους, για τα εθνικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα, για τους κινδύνους από το ΝΑΤΟ και τις επεμβάσεις του.

Από το Συνέδριο του ΚΚΕ υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις και ελπίδες από ό,τι στα συνέδρια όλων των άλλων κομμάτων. Η ιστορία δείχνει πως δεν εγκατέλειψαν ποτέ οι κομμουνιστές τα μετερίζια τους.

Καλή επιτυχία στις εργασίες σας, με αισιοδοξία, αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ