Κυριακή 23 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πάμε «Θέατρο Τέχνης»;

Σκηνή από «Το γαϊτανάκι του έρωτα», στο «Θέατρο Τέχνης» της Φρυνίχου
Σκηνή από «Το γαϊτανάκι του έρωτα», στο «Θέατρο Τέχνης» της Φρυνίχου
Το ιστορικό «Θέατρο Τέχνης», με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, δίνει μιαν ακόμη μάχη που πρέπει να είναι επιτυχής. Ο φετινός προγραμματισμός είναι πλούσιος με έργα ρεπερτορίου και στις δύο σκηνές του.

Στο «Υπόγειο» θα ανέβει στις 27 Ιανουαρίου το έργο του Γιώργου Χασάπογλου «Μοβ κωμωδία», σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου, με την Πηνελόπη Πιτσούλη και τον Γιάννη Μόρτζο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Τα σκηνικά είναι του Μανώλη Παντελιδάκη, τα κοστούμια της Χριστίνας Παπούλια και η μουσική του Νίκου Κυπουργού. Παίζουν επίσης: Ηλίας Γιαννακάκης, Κώστας Βελέτζας, Φώτης Μακρής, Δανάη Ρούσου, Νίκος Μπότσιαρης, Μάρθα Μπουζιούρη. Η «Μοβ κωμωδία» είναι ένα συμβολικό έργο, που η δράση του εξελίσσεται σε μια υποθετική χώρα, όπου η καλοσύνη έχει ακυρωθεί, ενώ το έγκλημα είναι επικυρωμένο από τους επίσημους νόμους της πολιτείας. Δύο «καλοί» άνθρωποι προσπαθούν να γίνουν «κακοί», αλλά δεν τα καταφέρνουν. Τελικά, όπως έλεγε ο Μπρεχτ, είναι πάρα πολύ κουραστικό να είσαι κακός.

Δύο σημαντικά έργα παρουσιάζονται, επίσης, στο «Θέατρο Τέχνης - Κάρολος Κουν» της Φρυνίχου, από το «Θέατρο 9 και κάτι». Πρόκειται για το γεμάτο χιούμορ, τρυφερότητα και συγκίνηση έργο του Ουίν Ουέλς «Η Γερτρούδη Στάιν και η συνοδός της» που παίζεται ήδη και «Το γαϊτανάκι του έρωτα» του Αρθουρ Σνίτσλερ, το οποίο, λόγω της καυστικής τόλμης του, είχε απαγορευτεί στην εποχή του και το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Φεβρουαρίου.

«Η Γερτρούδη Στάιν και η συνοδός της» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα και φωτισμούς Γιώργου Ταρκάση. Στάιν η Μαρία Κατσιαδάκη και Αλις Μπ. Τόλκας η Λυδία Φωτοπούλου.

«Το γαϊτανάκι του έρωτα» ανεβαίνει σε μετάφραση Πέτρου Μάρκαρη, σκηνοθεσία Λάζαρου Γεωργακόπουλου - Λυδίας Φωτοπούλου, σκηνικά - κοστούμια Ντόρας Λελούδα, κίνηση Αμαλίας Μπένετ, μουσική επιμέλεια Δημήτρη Χασιούρα και φωτισμούς Γιώργου Ταρκάση. Παίζουν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος και Λυδία Φωτοπούλου.

Επίσης, στις 7 και 8 Φεβρουαρίου, στη Φρυνίχου, η Λυδία Φωτοπούλου και ο Χρήστος Στέργιογλου τραγουδούν τραγούδια που έγραψε ο Ηρακλής Πασχαλίδης για θεατρικές παραστάσεις, καθώς και άλλα τραγούδια του συνθέτη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ