Παρασκευή 21 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Συμπαράσταση στην Δ. Σαμίου

Στην έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στην Δόμνα Σαμίου προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας στην τελευταία του συνεδρίαση. Πιο συγκεκριμένα, το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας δηλώνει την αντίθεσή του στη δίωξη που επιχειρείται κατά της Δόμνας Σαμίου. Η μεγάλη αυτή καλλιτέχνης τιμά και υπερασπίζεται τα ήθη και τις παραδόσεις, που με μοναδικό τρόπο ερμηνεύει και συμβάλλει στην προβολή και μετάδοση του πολιτισμού μας.

Η παραπομπή της Δόμνας Σαμίου, το όνομα της οποίας είναι ταυτισμένο με τη διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, αποδεικνύει μια νοοτροπία παρελθόντων ετών, όταν τα τραγούδια περνούσαν από λογοκρισία ως άσεμνα ή και για πολιτικούς λόγους. Τα αποκριάτικα τραγούδια ξεκινούν από την αρχαιότητα και η παρουσία τους στην ελληνική παράδοση είναι διαχρονική. Αποτελούν κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας, γι' αυτό το λόγο η ηγεσία της Εκκλησίας οφείλει να επισημάνει τους πραγματικούς κινδύνους της ζωής και όχι να υιοθετεί τη δίωξη ενός καλλιτέχνη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας εκφράζει τη θερμή συμπαράστασή του στη μεγάλη μας ερμηνεύτρια Δόμνα Σαμίου και καταδικάζει κάθε προσπάθεια σπίλωσης και συκοφάντησής της σαν θλιβερή, απαράδεκτη και αναχρονιστική ενέργεια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ