Πέμπτη 20 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Νέα επίσχεση εργασίας από σήμερα

Για τέταρτη φορά μέσα σε ένα χρόνο οι εργαζόμενοι στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και το Δήμο Καματερού προχωρούν από σήμερα σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και παροχές, που δεν τους έχουν δοθεί όπως προβλέπεται.

Οι εργαζόμενοι των Δημοτικών Επιχειρήσεων είναι απλήρωτοι για τους μήνες Δεκέμβρη και Γενάρη, ενώ δεν τους έχουν δοθεί οι παροχές σε είδος για το 2004. Στους υπάλληλους του Δήμου δεν τους έχει καταβληθεί το πριμ παραγωγικότητας, οι παροχές σε είδος για το 2004 και η χιλιομετρική αποζημίωση. Ακόμα στους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς οφείλονται οι παροχές σε είδος για τα έτη 2003 και 2004.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν, επίσης, το γεγονός ότι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η διοίκηση του Δήμου έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για πρόσληψη προσωπικού μερικής απασχόλησης, αντί να προσλάβει το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή εργασία. Καταδικάζουν επίσης τη γενικότερη στάση της διοίκησης του Δήμου, που δεν αποδέχεται τις επαναλειμμένες προτάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων για οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων και των δημοτών για τη διεκδίκηση οικονομικής ενίσχυσης από το κράτος. Αντιθέτως, αποδέχεται την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και προηγουμένως του ΠΑΣΟΚ και καταφεύγει στη λογική της διαχείρισης της μιζέριας.

Σήμερα οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν, στα πλαίσια της επίσχεσης, γενική συνέλευση για τον προγραμματισμό της περαιτέρω δράσης τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ