Πέμπτη 20 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Να σταματήσει το φακέλωμα των μεταναστών

Η κυβέρνηση προσπαθεί να επεκτείνει και να νομιμοποιήσει τους μηχανισμούς ηλεκτρονικού φακελώματος, σε βάρος, αυτή τη φορά, των αλλοδαπών που διαμένουν στην Ελλάδα. Αυτό καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», αναφερόμενη σε διάταξη νομοσχεδίου που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή. Η Κίνηση, σε συνεργασία με τους μαζικούς φορείς πρώτα απ' όλα των ίδιων των μεταναστών, απαιτεί την άμεση απόσυρση της διάταξης.

Συγκεκριμένα, με την παράγραφο 3 του άρθρου 23 του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις θεμάτων για το προσωπικό του Δημοσίου και των νομικών προσώπων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και για τους ΟΤΑ», προβλέπεται - όπως τονίζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση» - η δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου, με απλή απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, στο οποίο θα καταχωρούνται, όπως αναφέρεται επί λέξει, και «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα», τα οποία (σύμφωνα με το ν. 2472) έχουν να κάνουν με τις πολιτικές, συνδικαλιστικές, θρησκευτικές, ιδεολογικές πεποιθήσεις και δραστηριότητες.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ότι «από καταγγελίες που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας είναι γνωστό ότι οι διωκτικές αρχές, κατά παράνομο τρόπο, συγκεντρώνουν στοιχεία για τις συνδικαλιστικές και πολιτικές δραστηριότητες αλλοδαπών, σε μια προσπάθεια να τους τρομοκρατούν και να τους αποτρέπουν από τη συμμετοχή τους στους λαϊκούς αγώνες, μαζί με τους Ελληνες εργαζόμενους για την υπεράσπιση των εργασιακών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» υπογραμμίζει ότι «η συγκεκριμένη ρύθμιση, που εισάγεται μάλιστα σε άσχετο νομοσχέδιο και παρά το γεγονός ότι αναμένεται σχετικό νομοσχέδιο, παρακάμπτει ακόμη και αυτή την ισχύουσα διάτρητη νομοθεσία, αλλά και την Αρχή Προστασίας Δεδομένων, αφού προβλέπει την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης μετά από γνώμη της Αρχής, ενώ ο Ν. 2472/1997 απαιτεί άδεια της Αρχής».

Συμπληρώνει ότι η εν λόγω ρύθμιση καθιστά συνένοχη στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των αλλοδαπών και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην οποία αναθέτει να συλλέγει και επεξεργάζεται τέτοια στοιχεία, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» θεωρεί ότι η ρύθμιση αυτή αποτελεί πλευρά της γενικότερης προσπάθειας επέκτασης των αντιδημοκρατικών μηχανισμών, στην Ελλάδα και την ΕΕ, που στρέφονται ενάντια στο δικαίωμα των εργαζομένων, Ελλήνων και αλλοδαπών, να διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να σταματήσει το φακέλωμα των αλλοδαπών(2005-01-28 00:00:00.0)
Σειρά παίρνει η Θεσσαλονίκη(2001-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ