Πέμπτη 20 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: «Η ιδιοκτήτρια εταιρία του "Εθνους" και της "Ημερησίας" προσήλθε με βάση ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών, από το οποίο δεν υπήρχε περίπτωση να αποστεί. Οι αρχές αυτές συγκεκριμένα διασφάλιζαν την απόλυτη ανεξαρτησία του "Εθνους", του "Εθνους της Κυριακής", της "Ημερησίας" και των υπολοίπων εντύπων που ανήκουν στην ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ από κέντρα πολιτικής εξουσίας» (απόσπασμα από το κύριο άρθρο στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ: «Ναυάγησε τελικώς η εξαγορά της Πήγασος μετά την αδυναμία των δύο πλευρών να συμφωνήσουν το τίμημα της πώλησης. Η διαπραγμάτευση πάντως γίνονταν κάτω από αντίξοες συνθήκες καθώς η αλλαγή τοπίου που θα έφερνε η μεταβίβαση της Πήγασος είχε προκαλέσει έντονες αναταράξεις τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο» (η εκδοχή στα «ΝΕΑ»).

ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ: «Η χτεσινή ανακοίνωση της διακοπής των διαπραγματεύσεων για την αγοραπωλησία προκαλεί ουκ ολίγα ερωτηματικά. Οι πληροφορίες για τις αντιδράσεις του εκδοτικού κατεστημένου καταδεικνύουν τις δυνατότητες του υπάρχοντος εκδοτικο- οικονομικού συστήματος να παρεμβαίνει για τη διαφύλαξη των ισορροπιών του και του ήδη διαμορφωμένου status quo. Με άλλα λόγια το σύστημα έδειξε για μία ακόμη φορά την πρόθεσή του να συσπειρώνεται όταν απειλείται και να παρεμβαίνει τόσο επιχειρηματικά όσο και πολιτικά» (το άρθρο στη «ΒΡΑΔΥΝΗ»).

ΤΑ ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ: «Για μία ακόμα φορά η πλειοψηφία των ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης και των εφημερίδων λειτούργησαν σαν βαποράκια της Γιάννας και του Μπόμπολα αδιαφορώντας για τα κόλπα που παίζονται στις πλάτες εκατοντάδων χιλιάδων μικροεπενδυτών» (το σχόλιο στην «ΑΥΡΙΑΝΗ»).

ΤΟ ΟΡΑΜΑ: «Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που περιέγραφε προ ημερών το όραμά του για το χώρο των ΜΜΕ ξεκινώντας από την ευχή όλων μας. Να μην υπάρξει και στην Ελλάδα σάρωση των ΜΜΕ, κατευθυνόμενη ενημέρωση, μονομερής ενημέρωση και βρώση, φθηνής υποκουλτούρας» (η Χρύσα Ταβουλάρη στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ