Πέμπτη 20 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΕ - ΟΤΕ
Τυρβάζει... περί διάλογο

Οταν κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΤΕ προωθούν τη συρρίκνωση του προσωπικού και την κατάργηση της μονιμότητας

Τη στιγμή που η διοίκηση του ΟΤΕ κατ' εντολήν της κυβέρνησης προχωρά το σχεδιασμό της για νέα δραματική συρρίκνωση του προσωπικού και ολοκληρωτική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, μέχρι και την κατάργηση της μονιμότητας στην επιχείρηση, και αυτή τη φορά η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ παρακαλά, κυριολεκτικά ...για διάλογο.

Σε χτεσινή εξασέλιδη επιστολή της πλειοψηφίας της ΟΜΕ - ΟΤΕ προς τον πρόεδρο του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμη, προβάλλει για άλλη μια φορά τον διακαή της πόθο να παίξει το ρόλο του μάνατζερ, προτείνοντας μέτρα για την ενίσχυση του ανταγωνισμού της επιχείρησης, τον οποίο αποδέχεται ως αντικειμενική αναγκαιότητα. Αν και στα λόγια εκφράζει τη διαφωνία της σχετικά με τις προτάσεις της διοίκησης εντέλει το μόνο που ζητά είναι να συνεχιστεί ο διάλογος. Μια στάση που, αν δε στηρίζει ευθέως, τουλάχιστον διευκολύνει την υλοποίηση των αντεργατικών σχεδίων.

Για άλλη μια φορά, γίνεται καθαρό ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που αναλώνονται σε διαρκείς διαλόγους με τους εργοδότες και την κυβέρνηση. Βασικό ζητούμενο για τους εργαζόμενους είναι η διεκδίκηση αιτημάτων, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές τους ανάγκες, να μην περάσει η μείωση του προσωπικού και η κατάργηση της μονιμότητας, αλλά και η διεκδίκηση ενός ΟΤΕ που θα στοχεύει στην εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Ανάγκη είναι, λοιπόν, οι εργαζόμενοι να συμπορευτούν, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για την οργάνωση και το συντονισμό της δράσης τους, με το σύνολο των εργαζομένων ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και τους φορείς της.

  • Υστερα από τις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών, Μιχ. Λιάπη, την περασμένη Δευτέρα, ότι «έχουν δοθεί σαφείς εντολές στη διοίκηση του ΟΤΕ», να προχωρήσει στο πρόγραμμα της «εθελούσιας εξόδου» ήρθαν χτες και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου να πείσουν και τον πιο δύσπιστο ότι οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της διοίκησης του ΟΤΕ γίνονται κατ' εντολή της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν «η κυβέρνηση συμφωνεί με την πρόταση του κ. Βουρλούμη για την κατάργηση της μονιμότητας στον ΟΤΕ;» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ουσιαστικά παρείχε την κάλυψη της κυβέρνησης, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος του ΟΤΕ «έχει αναλάβει να αναδιοργανώσει τον ΟΤΕ..!»

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ