Κυριακή 16 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Της κυβέρνησης ο «τσαμπουκάς»...

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας την τακτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζεται άτεγκτη κι αδιάλλακτη προς τους αγρότες, αρνούμενη να ικανοποιήσει τα αιτήματα που της έθεσαν οι «δικοί» της αγροτοσυνδικαλιστές και τα οποία είναι επιμέρους - αφορούν μόνο το βαμβάκι και μόνο μιας περιοχής - και δεν κοστίζουν ιδιαίτερα. Ο προκλητικός κυβερνητικός «τσαμπουκάς» επιχειρεί να στείλει μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες:

  • Πρώτον, προς τους αγρότες, ξεκαθαρίζοντάς τους ότι η αλλαγή κυβέρνησης ουδόλως συνεπάγεται αλλαγή πολιτικής και θα επιταχυνθεί η πορεία ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς.
  • Δεύτερον, προς τους άλλους εργαζόμενους της πόλης και του χωριού, προειδοποιώντας τους να μη διανοηθούν να διεκδικήσουν κάτι, γιατί θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους αγρότες.
  • Τρίτον, προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθησυχάζοντάς την ότι δεν υπάρχει καν σκέψη κυβερνητικής εναντίωσης και παρασπονδίας από τις ευρωπαϊκές επιλογές και κατευθύνσεις.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται αποφασισμένος να μην κάνει «ρούπι» πίσω από αυτή την πολιτική και είναι χαρακτηριστικό ότι - όπως αναφέρουν πληροφορίες - στη διάρκεια της σύσκεψης με τους βουλευτές και τους αγροτοσυνδικαλιστές της Λάρισας και της Μαγνησίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τρεις φορές του τηλεφώνησε ο Β. Μπασιάκος αναζητώντας «νέες οδηγίες» και τρεις η απάντηση ήταν:! χύουν ό,τι είπαμε, μην δίνεις τίποτα...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ