Σάββατο 15 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΛΦΑ ΜΠΕΤΟΝ»
Δεν κουνιέται φύλλο!

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των οικοδόμων στα εργοτάξια του Κρυονερίου και του ΥΕΝ, αφού ο Αλαφογιάννης δεν τους κατέβαλε ούτε και χτες τα δεδουλευμένα

Από τη χτεσινή, τρίτη μέρα της επίσχεσης εργασίας στο εργοτάξιο του Κρυονερίου
Από τη χτεσινή, τρίτη μέρα της επίσχεσης εργασίας στο εργοτάξιο του Κρυονερίου
Για τη Δευτέρα ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού οι οικοδόμοι στα εργοτάξια του Κρυονερίου και του ΥΕΝ στον Πειραιά, αφού ούτε και χτες πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα που τους οφείλει ο Αλαφογιάννης. Από νωρίς το πρωί στα δύο εργοτάξια η αγανάκτηση περίσσευε. Για την ασυδοσία του μεγαλοεργολάβου, που καλυμμένος πίσω από την ανοχή της κυβέρνησης αρνείται επανειλημμένα να καταβάλει στους εργαζόμενους αυτό που αυτονόητα δικαιούνται: τα μεροκάματα για τη σκληρή δουλιά που προσφέρουν αδιάκοπα, εφτά ολόκληρες μέρες τη βδομάδα.

Οι διασπαστικές κινήσεις που επιχείρησε η εργοδοσία την Πέμπτη στο εργοτάξιο του Κρυονερίου έπεσαν στο κενό. Τα παπαγαλάκια της εργοδοσίας δεν κατάφεραν να διασπάσουν το αρραγές μέτωπο σιδεράδων και καλουπατζήδων και να τους εκτροχιάσουν από το δρόμο του κοινού αγώνα. Στην ανάγκη να διατηρήσουν σαν κόρη οφθαλμού την ενότητα που κατέκτησαν επισήμανε και ο Κ. Χατζάρας, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, μιλώντας χτες στους εργαζόμενους του Κρυονερίου. «Η εργοδοσία το πήρε το μήνυμα και τρέμει την ενότητά μας», σημείωσε. «Μαζί, Ελληνες και ξένοι εργάτες, μέσα από το Συνδικάτο, μπορούμε με τον αγώνα μας να επιβάλουμε το δίκιο μας».

Ο Κ. Χατζάρας τόνισε τη σημασία που έχει για την οργάνωση των αγώνων ο ταξικός χαρακτήρας του Συνδικάτου και κάλεσε τους οικοδόμους, στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης, να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο με την ψήφο τους τις ταξικές δυνάμεις στο οικοδομικό συνδικαλιστικό κίνημα. «Το Συνδικάτο είστε εσείς και είναι κατάκτηση για όλους τους οικοδόμους ο ταξικός προσανατολισμός και οι μάχες που δίνει το Συνδικάτο», σημείωσε.

Τη Δευτέρα συνεχίζεται και στα δυο εργοτάξια η επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ με μπροστάρη το Συνδικάτο οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις αν ο μεγαλοεργολάβος δεν ικανοποιήσει το αίτημά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ