Πέμπτη 13 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Πρόγραμμα για ... απασχολήσιμους

Με πρόσχημα τη μείωση της ανεργίας, η Νομαρχία Αθηνών παρουσίασε χθες ένα πρόγραμμα δημιουργίας 315 θέσεων ...απασχόλησης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής που θέλει εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης και ελλιπή δικαιώματα. Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε στη διάρκεια ημερίδας της Νομαρχίας, με θέμα «Ο ρόλος της τοπικής πρωτοβουλίας στην απασχόληση», το οποίο μάλιστα παρουσιάστηκε ως ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κάτι που δεν ευσταθεί, αφού οι σύμβουλοι της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ) το καταψήφισαν.

Το εν λόγω πρόγραμμα χρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και προβλέπει τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατ' αρχήν σε 13 δήμους. Στόχος - όπως είπε ο νομάρχης Αθηνών, Γ. Σγουρός - είναι «η προώθηση της απασχόλησης με τη σύσταση συμπράξεων μεταξύ όλων των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων».

Μιλώντας στην ημερίδα εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Γ. Στρατηγός σημείωσε πως τα συγκεκριμένα προγράμματα υπηρετούν την πολιτική αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος. Συμπλήρωσε πως η πολιτική λιτότητας, η ακρίβεια που καλπάζει, η ανεργία που εκτινάσσεται σε ολοένα και μεγαλύτερα ύψη συνιστά μια συνολικότερη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους συνολικά.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο πρόγραμμα που εκπόνησε η Νομαρχία, ο Γ. Στρατηγός υπογράμμισε: «Η ζωή η ίδια μάς έχει αποδείξει πως από την εφαρμοζόμενη πολιτική για την απασχόληση, θέλοντας τάχα οι εμπνευστές της να μειώσουν την ανεργία και να συμβάλουν ταυτόχρονα στην τοπική ανάπτυξη, κέρδος έχουν οι ιδιωτικοί φορείς που συμμετέχουν. Τα εκπορευόμενα από την ΕΕ και τις πολυεθνικές τούτα προγράμματα δε βλέπουν τους εργαζόμενους σαν ανθρώπους με υποχρεώσεις και δικαιώματα. Τους θέλουν με ευέλικτες ελαστικές σχέσεις εργασίας. Θέλουν να απαλλαγούν από τις κατακτήσεις των εργαζομένων». Κατέληξε τονίζοντας πως πρέπει να απορριφθεί η φιλοσοφία τέτοιων προγραμμάτων και να διεκδικηθεί η σταθερή εργασία με μισθό που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ