Τρίτη 11 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Χείρα βοηθείας» από Εβερτ

Επικοινωνιακή «πάσα» στην κυβέρνηση έδωσε χτες το απόγευμα ο Μιλτ. Εβερτ, επιχειρώντας να στρέψει τα «φώτα της δημοσιότητας» στις ανούσιες εσωκομματικές κόντρες τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση λόγω της απαράδεκτης πυγμής που εφαρμόζει απέναντι στους αγρότες.

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση και αιφνιδιαστικά ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ θυμήθηκε να σχολιάσει τη στάση του Γ. Σουφλιά στο ζήτημα του βασικού μετόχου, μόνο και μόνο για να ζητήσει την παραίτησή του! Ο Γ. Σουφλιάς «έχει βάλει την υπογραφή του από την αρχή και έφερε αντιρρήσεις αφότου υπέγραψε», επισήμανε (στον 9,84) ο Μ. Εβερτ, προσθέτοντας αμέσως μετά ότι «όταν ένας υπουργός δε συμφωνεί, παραιτείται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Μ. Εβερτ είχε αναγνωρίσει ότι οι αγρότες «αυτή τη φορά έχουν κάποιο δίκιο», εκτιμώντας ότι «το πρόβλημά τους δεν είναι άλυτο». Μπορεί, συμπλήρωσε, να βρεθεί κάποια λύση με το διάλογο. Γενικότερα τάχθηκε υπέρ του διαλόγου της ΠΑΣΕΓΕΣ με το υπουργείο Γεωργίας «προκειμένου να ληφθούν μέτρα για τον δραστικό περιορισμό του κόστους της αγροτικής παραγωγής». Παράλληλα δήλωσε (στην ΕΡΑ) ότι δε συμφωνεί με το κλείσιμο των δρόμων.

Τη στάση του Γ. Σουφλιά είχε επικρίνει και ο γραμματέας της ΚΕ Β. Μεϊμαράκης, εκτοξεύοντας κατηγορίες για καλλιέργεια κλίματος νοσηρής εσωστρέφειας: «Αφού ληφθεί συλλογική κυβερνητική απόφαση, ειδικά τα μέλη της κυβέρνησης δεν επιτρέπεται να εκφράζουν δημοσίως προσωπικές απόψεις, διότι έτσι δημιουργείται εικόνα σύγχυσης και νοσηρή εσωστρέφεια», είπε χαρακτηριστικά στο «Εθνος της Κυριακής». Βέβαια φρόντισε να μετριάσει την κριτική του προσθέτοντας ότι ο Γ. Σουφλιάς «συμφωνεί με τις κυβερνητικές θέσεις αλλά απλώς τις χρωματίζει με το δικό του σαρακατσαναίικο τρόπο και χιούμορ».

Το Μέγαρο Μαξίμου απέφυγε βέβαια να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, αφήνοντας να «αιωρείται» το θέμα που προέκυψε με το «πυροτέχνημα» Εβερτ, αφού αυτό βολεύει τις επικοινωνιακές ανάγκες της.

Από την πλευρά του Γ. Σουφλιά τηρούνταν γραμμή «απαξίωσης» έναντι του πρώην προέδρου της ΝΔ. «Ο Γ. Σουφλιάς δε σχολιάζει τις δηλώσεις του Εβερτ», δήλωναν με νόημα από το περιβάλλον του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξαναμετρούν τα κουκιά(1997-03-15 00:00:00.0)
Διχάζει τη ΝΔ η ονομασία της ΠΓΔΜ(1997-02-06 00:00:00.0)
Σε προεκλογική τροχιά(1997-01-14 00:00:00.0)
Δηλώνουν όλοι ικανοποιημένοι(1997-01-08 00:00:00.0)
Τελευταία πράξη του "δράματος";(1996-12-21 00:00:00.0)
Επισημοποιήθηκε το ρήγμα(1996-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ