Τρίτη 11 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ
Στο πλευρό εργαζομένων και κατοίκων ΚΚΕ και ΠΑΜΕ

Για δεύτερη βδομάδα συνεχίζεται η κατάληψη, με στόχο να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση των σπηλαίων

Τα σπήλαιο του Διρού
Τα σπήλαιο του Διρού
Στο πλευρό των εργαζομένων στα Σπήλαια του Διρού και του λαού της περιοχής, που συνεχίζουν για δεύτερη βδομάδα την κατάληψη των Σπηλαίων, μετά τη νέα απόπειρα ιδιωτικοποίησής τους που βρίσκεται σε εξέλιξη από την κυβέρνηση, με μοχλό τα ΕΤΑ ΑΕ βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ευρωβουλευτή του Κόμματος, Διαμάντω Μανωλάκου και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, Δημήτρη Αγκαβανάκη και Μπάμπη Βορτελίνο.

Σε συνάντηση που είχε προχτές Κυριακή, με τους εργαζόμενους στα Σπήλαια, η Δ. Μανωλάκου, αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα τους, σημείωσε πως η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (και) σε ό,τι αφορά την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου είναι ίδια με το στόχο να είναι τουλάχιστον διττός. Αφ' ενός μεν ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία έναντι πινακίου φακής στους ιδιώτες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η κερδοφορία του κεφαλαίου και αφ' ετέρου ανατρέπουν παράλληλα τις υπάρχουσες εργασιακές σχέσεις και τις αντικαθιστούν με χειρότερες, εισάγοντας κατά βάση τη μερική απασχόληση.

«Εμείς - κατέληξε - σαν ΚΚΕ, θα είμαστε σταθερά στο πλευρό σας, για να αποτραπεί αυτό το έγκλημα που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσπαθεί να ολοκληρώσει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ».

«Είμαστε αποφασισμένοι...»

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των σπηλαίων. Τότε, που το ΠΑΣΟΚ είχε κάνει την αρχή. Τώρα, η ΝΔ επιχειρεί να ολοκληρώσει το ξεπούλημα

ICON

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των σπηλαίων. Τότε, που το ΠΑΣΟΚ είχε κάνει την αρχή. Τώρα, η ΝΔ επιχειρεί να ολοκληρώσει το ξεπούλημα
Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, που επισκέφτηκε χτες το πρωί τους εργαζόμενους στα Σπήλαια για να εκφράσει την έμπρακτη συμπαράστασή της στον αγώνα τους, έγινε δέκτης της έντονης αγανάκτησης και δυσφορίας των εργαζομένων για την πολιτική ξεπουλήματος που ακολουθεί και η κυβέρνηση της ΝΔ, πιάνοντας το νήμα από εκεί ακριβώς που το άφησε η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, ενώ, παράλληλα, κατήγγειλαν πως έχουν αρχίσει οι πρώτες πιέσεις, για να κάνουν πίσω τόσο από κυβερνητικούς παράγοντες όσο και από την πλευρά της εταιρίας «ΓΗΓΕΤΟΝ ΑΕ» που θέλει να «αποκτήσει» τα Σπήλαια. Ως απάντηση σε αυτές τις μεθοδεύσεις, οι εργαζόμενοι μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, τόνισαν: «Ο,τι κι αν κάνουν δεν πρόκειται να λυγίσουμε. Είμαστε αποφασισμένοι, μαζί με το λαό της περιοχής, να μην επιτρέψουμε το ξεπούλημα της ιστορίας, της πολιτιστικής και φυσικής μας κληρονομιάς».

Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, τόνισε στους εργαζόμενους πως στηρίζει απόλυτα τα κεντρικά αιτήματά τους για άμεση ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης στον ιδιώτη και παραμονή των Σπηλαίων στο Δημόσιο καθώς και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. «Ο αγώνας ο δικός σας - τόνισε χαρακτηριστικά ο Δ. Αγκαβανάκης - δεν αφορά μόνο εσάς, αλλά πρέπει να γίνει κτήμα όλων των εργαζομένων και του λαού της χώρας, ώστε τα μοναδικά για το φυσικό τους κάλλος Σπήλαια Διρού να μείνουν δημόσια περιουσία. Και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε άμεσα, ώστε η συμπαράσταση από την πλειοψηφία των εργαζομένων να εκφραστεί κι έμπρακτα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ