Τρίτη 11 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ: «Παρά το γεγονός ότι όλα φαίνονται ήρεμα στα Βαλκάνια αυτοί που συνήθως προβλέπουν όσα θα συμβούν στο μέλλον - ως να τα σχεδιάζουν οι ίδιοι(!) - πιστεύουν ότι η Νότια Σερβία θα εξελιχθεί σε νέο Κοσσυφοπέδιο (...). Το σχέδιο των Αλβανών στη νότια Σερβία είναι γνωστό στην Ουάσιγκτον, όπου πιθανότατα σχεδιάστηκε. Σύντομα αναμένεται να απαιτήσουν - αφού εξασφαλίσουν την υποστήριξη της κυβέρνησης Μπους - την αποστρατικοποίηση της νότιας Σερβίας και την ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης την οποία θα αποτελούν βασικά αμερικανικά στρατεύματα (...). Ενας εκ των πλέον σημαντικών αναλυτών στην Ουάσιγκτον προειδοποίησε Βαλκάνιους διπλωμάτες ότι στη νότια Σερβία έχουν φτάσει Αλβανοί αντάρτες οι οποίοι ετοιμάζονται για μεγάλα χτυπήματα με την έναρξη της άνοιξης. Είναι ο ίδιος αναλυτής που πρόβλεψε με ακρίβεια όλα όσα συνέβησαν στο Κοσσυφοπέδιο, στο Ιράκ και την Κύπρο...» (ο Μιχάλης Ιγνατίου στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ: «Ο κ. Ρις (ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα) θα ασχοληθεί με το θέμα του Κοσσυφοπεδίου η λύση του οποίου απελει να ανοίξει πληγές του παρελθόντος. Στο πλαίσιο αυτό ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί η παρουσία της συζύγου του κ. Ρις ως πρέσβεως των ΗΠΑ στα Τίρανα. Η κ. Μάρσι Ρις έχει υπηρετήσει στο Κοσσυφοπέδιο και γνωρίζει καλά το αλβανικό στοιχείο (ο Αθανάσιος Ελλις στα «ΝΕΑ»).

ΠΑΤΗΣΑΝ ΠΟΔΙ: «Μακρόχρονη θα είναι η παραμονή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη ΝΑ Ασία όπου έχουν ήδη αναπτυχθεί 15.600 πεζοναύτες για την υποστήριξη της ανθρωπιστικής βοήθειας (...). Το αεροπλανοφόρο Λίνκολ έλαβε οδηγίες για επ' αόριστο παραμονή ανοιχτά της Σουμάτρας, το ίδιο και οι δυνάμεις των πεζοναυτών με κέντρο διοίκησης την Ινδονησία» (η είδηση στο «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ