Σάββατο 8 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Στο πλευρό των πληγέντων

Καμπάνια αλληλεγγύης από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης και το ελληνικό λαϊκό κίνημα

Το παγκόσμιο μαζικό λαϊκό κίνημα δίνει με κάθε μέσο μαχητικό παρόν και σε αυτή τη μάχη. Στη χώρα μας, με πρωτοπόρο το ΠΑΜΕ καλεί όλους να εκδηλώσουν και εμπράκτως την αλληλεγγύη τους προς τους δοκιμαζόμενους λαούς της Νοτιοανατολικής Ασίας και του Ινδικού Ωκεανού και να στηρίξουν τους πληγέντες είτε με χρηματική είτε με υλική βοήθεια με τους ειδικούς λογαριασμούς που έχουν ανοίξει.

ΠΣΟ και ΠΑΜΕ: Εμπρακτη εργατική αλληλεγγύη

Εκκληση στις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις σε όλες τις χώρες να μεγιστοποιήσουν τις συνεισφορές αλληλεγγύης τους προς τους λαούς του Ινδικού Ωκεανού που επλήγησαν από το τσουνάμι απευθύνει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ).

Ταυτόχρονα η ΠΣΟ καλεί τα συνδικάτα να κινητοποιήσουν την κοινή γνώμη για να απαιτήσουν από τα Ηνωμένα Εθνη και τις κυβερνήσεις χωρών τους να ληφθούν αποτελεσματικότερα μέτρα και να παρασχεθεί επαρκής βοήθεια στα εκατομμύρια θύματα.

Η μακροπρόθεσμη οικονομική και τεχνική βοήθεια πρέπει να παρασχεθεί για την επανοικοδόμηση της υποδομής που καταστράφηκε και να δημιουργήσει τους οικονομικούς και κοινωνικούς όρους για την ανακούφιση των εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν χάσει τους δικούς τους, τα σπίτια τους, τις δουλιές τους και δεν έχουν κανένα μέσο διαβίωσης, υπογραμμίζει στην έκκλησή της η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία. Τώρα είναι η στιγμή για γρήγορη δράση και γνήσια αλληλεγγύη, καταλήγει η έκκληση της ΠΣΟ.

Υπενθυμίζεται ότι το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο - το οποίο συμμετέχει στην ΠΣΟ - ήδη έχει πάρει πρωτοβουλία και συγκεντρώνει χρήματα για τις πληγείσες περιοχές. Για το σκοπό αυτό έχει ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα. Ο αριθμός του λογαριασμού είναι 101/751788-20. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, το ΠΑΜΕ θα τα αποδώσει στους πληγέντες μέσα από τα συνδικάτα της Νοτιοανατολικής Ασίας, με τα οποία συνεργάζεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Τέλος, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Λάρισας και τα Σωματεία που ανήκουν στη δύναμή του συγκεντρώνουν φάρμακα, ρουχισμό, τρόφιμα και χρήματα για τους σεισμοπαθείς της Νοτιανατολικής Ασίας. Η συγκέντρωσή τους γίνεται στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6, 2ος όροφος, υπεύθυνη κ. Ειρήνη Λαχανά). Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2410-250708, 2410-532459. Κατάθεση χρημάτων στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας 101/751788-20.

Ανθρωπιστική Βοήθεια από την ΕΕΔΥΕ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη σε συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας αποφάσισε να συγκεντρώσει και να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στις πληγείσες από το σεισμό χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Εχει έρθει ήδη σε επαφή με τις περισσότερες από τις αντίστοιχες πρεσβείες και περιμένει συγκεκριμένες λίστες φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Για την ώρα, έχει γνωστοποιηθεί ότι υπάρχει άμεση ανάγκη σε παιδικές τροφές, γάλατα, φάρμακα, κουβέρτες.

Η ΕΕΔΥΕ κάνει έκκληση στις Επιτροπές Ειρήνης και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, προκειμένου να αρχίσει η συγκέντρωση των παραπάνω ειδών.

Ως αποθηκευτικός χώρος στην περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής έχουν οριστεί οι αποθήκες του Δήμου Νίκαιας, Μενεμένης 59 (δίπλα στο ΚΕΠ Νίκαιας), τηλ. 210-4915381, ώρες λειτουργίας 9:00-14:30 καθημερινά και Σαββατοκύριακο.

Επίσης, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καταθέσουν χρήματα για τον ίδιο σκοπό στους λογαριασμούς της ΕΕΔΥΕ: ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 42602434 και ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: 122/634535-29. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα σταλούν στα κινήματα ειρήνης των χωρών που επλήγησαν και είναι μέλη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ).

Εκκληση ανταπόκρισης στην καμπάνια ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες χώρες της Ασίας και της Αφρικής εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού, απευθύνει και η ΕΔΥΕΘ προς όλες τις επιτροπές της Θεσσαλονίκης και κάθε ενδιαφερόμενο, στα πλαίσια της πανελλήνιας κινητοποίησης αλληλεγγύης που γίνεται με πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ. Η ΕΔΥΕΘ σημειώνει πως χρήματα για το σκοπό αυτό μπορούν να κατατεθούν στους λογαριασμούς της ΕΕΔΥΕ στην Εμπορική Τράπεζα και στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, όπως σημειώνεται άνωθεν.

Η ΟΓΕ καλεί σε βοήθεια για τους πληγέντες

Τέλος, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) προσφέρει για τους πληγέντες της Νοτιοανατολικής Ασίας 1.000 ευρώ και καλεί τα μέλη της πανελλαδικά να συμβάλουν σ' αυτή την προσπάθεια. Ο αριθμός είναι: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας 151/296061-31.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ