Τρίτη 4 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσική συνύπαρξη

Το μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς» από τη Θεσσαλονίκη και το Oriental Ensemble του Ανώτατου Κρατικού Κονσερβατουάρ Λιβάνου από τη Βηρυτό, θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 7 Γενάρη, συναυλία Κλασικής Ανατολικής Μουσικής στο Cemal Resit Rey Konser Salonu στην Κωνσταντινούπολη. Αυτή η μοναδική πόλη, «κέντρο του Κόσμου» για περίπου 1.500 χρόνια και τόπος όπου διακεκριμένοι δεξιοτέχνες και πρωτοπόροι της τέχνης συμβίωσαν, φιλοξενεί, με αφορμή τη συναυλία αυτή, μερικούς από τους πιο διακεκριμένους και γνωστούς μουσικούς, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν δυο σημαντικές παραδόσεις: του Μασρέκ στον Αραβικό Κόσμο, που εκπροσωπείται από το «Oriental Ensemble», και της Βυζαντινής και Ελληνικής σύγχρονης μουσικής που αποδίδεται από το «Εν Χορδαίς».

Είναι γνωστό ότι στην Ανατολική Μεσόγειο και τις γειτονικές περιοχές, για εκατοντάδες χρόνια υπήρχε μια κοινή μουσική παράδοση. Η συναυλία της 7ης Γενάρη στοχεύει στην ανάδειξη της μουσικής συνύπαρξης και συνδημιουργίας, που άνθησε στην Ανατολική Μεσόγειο. Εκπληρώνοντας αυτό το στόχο το ρεπερτόριο της συναυλίας συνδυάζει την κοινή μουσική παράδοση με τη σύγχρονη μουσική αναζήτηση για τη δημιουργική της συνέχεια.

Το Μουσικό σχήμα «ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ» αποτελούν οι: Κυριάκος Πετράς (βιολί), Κυριάκος Καλαϊτζίδης (ούτι), Αλκης Ζοπόγλου (κανονάκι), Βασίλης Τζωρτζίνης (κοντραμπάσο), Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά), Πέτρος Παπαγεωργίου (κρουστά), Δρόσος Κουτσοκώστας (τραγούδι).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ