Παρασκευή 12 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΜΩΝ
Πορεία μνήμης, αλλά και αντίστασης

Ανοιχτό κάλεσμα προς τους συναδέλφους τους, για να συμμετέχουν στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 14 Μάη, στέλνει, με ανακοίνωσή του, το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων των Δήμων Ανω Λιοσίων, Καματερού, Φυλής, Θρακομακεδόνων και Πετρούπολης.

Στην ανακοίνωσή τους, κάνουν μια ιστορική αναδρομή και υπενθυμίζουν τα γεγονότα της πρώτης μαραθώνιας πορείας, στις 21 Απρίλη του 1963. Συγκεκριμένα, τονίζουν ότι «όλος ο κρατικός και παρακρατικός μηχανισμός προσπαθεί να εμποδίσει τους χιλιάδες διαδηλωτές, που έρχονται από όλη τη χώρα περιφρονώντας την απαγόρευση της πορείας. Αποτέλεσμα να γίνουν 2.000 συλλήψεις και να τραυματιστούν 300 άνθρωποι. Ομως, η πορεία πραγματοποιείται από τον Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Ανδρέα Μαμώνα, τον Παντελή Χούτη και τον Μπάμπη Παπαδόπουλο».

Η φετινή πορεία ειρήνης, συνεχίζουν στην ανακοίνωση, πέρα από απόδοση φόρου τιμής στον αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, έχει να κάνει και με την εναντίωση στους εξοπλισμούς, στις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εναντίον των λαών. Και καταλήγουν, υπογραμμίζοντας: «Θα είναι μια πορεία, στη μνήμη των 50 εκατομμυρίων νεκρών του Β` Παγκοσμίου Πολέμου. Μια πορεία εναντίον της νέας τάξης πραγμάτων και των επεμβάσεών τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ