Παρασκευή 12 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μεγάλη αντιπολεμική συναυλία

Χιλιάδες φοιτητές πήραν μέρος στην εκδήλωση της ΠΚΣ Θεσσαλονίκης και διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή

Μέρες του μεγάλου αντιιμπεριαλιστικού ξεσηκωμού του αγωνιστή λαού της Θεσσαλονίκης, θύμιζε η χθεσινή αντιπολεμική συναυλία που διοργάνωσε η ΠΚΣ στον αίθριο χώρο μεταξύ Φιλοσοφικής και Νομικής Σχολής. Χιλιάδες φοιτητές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αυτό, πλημμύρισαν το χώρο, δείχνοντας και με αυτόν τον τρόπο την ενίσχυση της επιρροής της ΠΚΣ. Ταυτόχρονα, μαγεύτηκαν από τους καλλιτέχνες που χάρισαν τις νότες τους στο αγώνα των λαών για την ειρήνη. Ο Σ. Μπαλλάς στην αρχή, ο Μ. Πασχαλίδης και ο Π. Θαλασσινός στη συνέχεια τραγούδησαν στη συναυλία, ενώνοντας τη φωνή τους στον αγώνα ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια. Σε μια περίοδο λίγες μέρες πριν τις εκλογές, την ώρα που οι άλλες παρατάξεις καλούν σε εκδηλώσεις για το θεαθήναι, η ΠΚΣ αποδεικνύει τη δύναμη της τέχνης, όταν αυτή συμβαδίζει με τους αγώνες του λαού. Αυτό αποκτά ιδιαίτερα μεγάλη σημασία για τη Θεσσαλονίκη που μετατρέπεται σε προγεφύρωμα για νέες επεμβάσεις στην περιοχή.

Οπως τόνισε στην ομιλία του ο Κώστας Κουκούλας, μέλος της Γραμματείας των ΠΚΣ Θεσσαλονίκης, οι φοιτητές δίνουν πλέον το επόμενο ραντεβού στις κάλπες της 17ης Μάη και τους κάλεσε να υπερψηφίσουν τα ενωτικά - αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής, ώστε να αλλάξουν σημαντικά τους συσχετισμούς στο χώρο του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επίσης ο ομιλητής ζήτησε από τους νέους και τις νέες να στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους τις πρωτοβουλίες που παίρνονται από τους φορείς της πόλης για την ειρήνη, δίνοντας μαζικά το «παρών» τους στις ήδη προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Πρόσθεσε ότι η Θεσσαλονίκη προορίζεται από τους ιμπεριαλιστές να παίξει το ρόλο του «πρώτου βιολιού» στο σχέδιο του κεφαλαίου για τη λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών πηγών και την ανατροπή του πολιτικο-κοινωνικού σκηνικού στα Βαλκάνια. Τέλος, αναφερόμενος στη ΝΑΤΟική άσκηση που αρχίζει στο Νομό Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι με αυτή οι ιμπεριαλιστές επιχειρούν μια πρόβα τζενεράλε μπροστά στο νέο αιματηρό γύρο που σχεδιάζεται στην περιοχή μας.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρχε ενθουσιασμός και έκδηλη η αγανάκτηση των νέων ανθρώπων και η θέληση για δράση στο αντιπολεμικό κίνημα που δυναμώνει στην πόλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ