Παρασκευή 12 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οσο υπάρχει το ΝΑΤΟ στην περιοχή, θα συνεχίζεται η αποσταθεροποίηση

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη

«Οσο υπάρχει εγκαταστημένο το ΝΑΤΟ στην περιοχή, κι όσο έχουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας, η αποσταθεροποίηση θα συνεχίζεται». Τα παραπάνω δήλωσε χτες κατά την άφιξή της στη Θεσσαλονίκη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Η Αλέκα Παπαρήγα σήμερα στις 11 το πρωί θα επισκεφθεί το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στις 11.30 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ.

Η δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, είναι η παρακάτω:

«Για τη Θεσσαλονίκη γίνεται πολύς λόγος ότι είναι η έδρα της ανόρθωσης των Βαλκανίων. Θα μπορούσαμε να γελάσουμε με αυτή την τοποθέτηση, αλλά δυστυχώς ό,τι συμβαίνει εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι αρνητικό, τραγικό για να πω την αλήθεια και για τα Βαλκάνια, αλλά θα έχει και σοβαρές κοινωνικές συνέπειες και για το λαό μας.

Η Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή έχει αναδειχτεί σε σημαντική γέφυρα μεταφοράς στρατευμάτων επίθεσης και στρατευμάτων κατοχής, ένα όμορφο θέρετρο για να συγκεντρώνονται και να το επισκέπτονται όλοι εκείνοι που ενδιαφέρονται για να γίνει ένα μεγάλο φαγοπότι στα Βαλκάνια, που δεν έχει καμία σχέση ούτε με τη βοήθεια στους λαούς ούτε με την ανάπτυξη των Βαλκανίων. Είναι απλά μια ληστεία των πλουτοπαραγωγικών πηγών των Βαλκανίων και των λαών.

Από αυτή την πολιτική που ακολουθείται σήμερα, μεγάλο φαγοπότι στα Βαλκάνια, αλλά και κατακερματισμός και αποσταθεροποίηση, ο ελληνικός λαός θα χάσει ακόμα περισσότερα και στον οικονομικό και στον κοινωνικό τομέα, ενώ η Ελλάδα θα είναι συνεχώς εκτεθειμένη σε σχέδια και κινδύνους που έχουν σχέση και με τα σύνορα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Θεωρούμε πολύ μεγάλη πρόκληση την πραγματοποίηση της ΝΑΤΟικής άσκησης "Dynamic MIX 2000", στην οποία παίρνουν μέρος όχι μόνο χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά και άλλες χώρες προσδεδεμένες με ειδικές συμφωνίες. Και εντελώς υποχρεωτικός, αλλά εξίσου επικίνδυνος είναι ο στόχος, ο σχεδιασμός δηλαδή της πρόληψης και της διαχείρισης της αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια. Βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Θεωρούμε όμως ότι ο ελληνικός λαός δε θα παίξει το ρόλο του προβάτου και θα συμβάλει όσο γίνεται στην αφύπνισή του, καθώς και των γειτονικών λαών.

Οσο υπάρχει εγκαταστημένο το ΝΑΤΟ στην περιοχή κι όσο έχουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας, η αποσταθεροποίηση θα συνεχίζεται».

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει την επιλογή της Θεσσαλονίκης ως «πρωτεύουσας» για την ανοικοδόμηση των Βαλκανίων, ενώ ταυτόχρονα η έκθεση των ΗΠΑ κατατάσσει την Ελλάδα ως τη δεύτερη στη σειρά χώρα στον κατάλογο της τρομοκρατίας, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε:

«Τα Βαλκάνια ήταν οικοδομημένα εδώ και πολλά χρόνια. Αποικοδόμηση γίνεται. Η διάλυση του οικοδομήματος γίνεται γιατί δεν τους αρέσει. Δεν ήταν τα Βαλκάνια χωρίς οικοδόμηση, χωρίς οικονομία και χωρίς κατακτήσεις. Μπορεί κάποιος να μη συμφωνούσε με το Σοσιαλισμό, αλλά δεν μπορεί κανείς να συμπεριφέρεται απέναντι σ' αυτούς τους λαούς σαν να είναι οι λαοί εκείνοι που είχαν ανάγκη για τον εκπολιτισμό τους από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Οταν λένε ανοικοδόμηση εννοούν να κάνουν ό,τι θέλουν στα Βαλκάνια το ΝΑΤΟ ως ηγετική δύναμη και η Ελλάδα και η Τουρκία ως μεσίτες του στην περιοχή. Οταν λένε ότι στην Ελλάδα υπάρχει τρομοκρατία, εννοούν ότι υπάρχει ένας λαός που και συμβολικά, αλλά προπάντων ουσιαστικά θέλει να τους βάλει εμπόδιο.

Αυτά συνυπάρχουν. Οπου έχουμε τέτοιου τύπου ανοικοδόμηση, θα έχουμε και επίθεση στους λαούς».

Τέλος, σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη στη Νέα Υόρκη των δύο υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, σημείωσε: «Μοιράζει ρόλους η Ολμπράιτ και στους δύο. Οχι σαν πρόσωπα, αλλά στις χώρες που εκπροσωπούν, για να προχωρήσει η βαρβαρότητα του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων και ευρύτερα μέχρι τον Εύξεινο Πόντο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ