Σάββατο 1 Γενάρη 2005 - Κυριακή 2 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2005
Ο λαός μπορεί να κάνει ΒΗΜΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ κατά της αντιλαϊκής πολιτικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Μήνυμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ απευθύνεται στην εργατική τάξη και στα μικρομεσαία στρώματα του χωριού και της πόλης: Είναι στο χέρι σας να κάνετε στο 2005 ένα αποφασιστικό βήμα κοινής δράσης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατά των αποφάσεων της ΕΕ.

Οι διαφορές και αντιθέσεις, που υπάρχουν ανάμεσα στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα, είναι ανάγκη προς το κοινό συμφέρον να υποταχθούν στον κοινό αγώνα κατά των μονοπωλίων, του ιμπεριαλισμού, που θα εντείνει την επίθεσή του στα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει και πάλι: Ο λαός δεν έχει τίποτα να ελπίζει από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Μονόδρομος είναι η αποδυνάμωσή τους, η συσπείρωση και πάλη με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Το δικαίωμα στη σταθερή και κανονική εργασία, στη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους (Συνταξιοδότηση - Υγεία - Πρόνοια), στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, είναι αιτήματα αιχμής και τομείς που οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις προωθούνται με νέα μέτρα.

Το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 9-12 Φλεβάρη, θα απαντήσει, πώς το Κόμμα μας θα γίνει πιο ικανό, για να έρθει στο ύψος των απαιτήσεων της ταξικής πάλης, πιο ισχυρό.

Η ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ αφορά κάθε εργάτη και εργάτρια, κάθε άνθρωπο του λαού, που αγωνιά για το αύριο. Γιατί όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο καταλυτική θα είναι η λαϊκή αντεπίθεση, τόσο νωρίτερα θα προχωρήσει η αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ